Andorra ajorna el pagament de les obres a les carreteres d'accés de França a causa de la pandèmia

És el corresponent a l'any 2020 que és farà efectiu el 2021 i són pels treballs en el tram entre entre Tarascon-Sur-Ariège i la frontera francoandorrana

Retencions en un tram de la RN20.
Retencions en un tram de la RN20. Altaveu

Andorra i França han acordat que el Principat ajorni el pagament de les obres a les carreteres 20, 320 i 22 entre Tarascon-Sur-Ariège i la frontera francoandorrana. Degut a la crisis sanitària causada per la pandèmia del coronavirus, Andorra ha hagut de fer front a restriccions pressupostaries per pal·liar els efectes d’aquesta crisis sobre la seva economia nacional. Es va plantejar al ministeri d'Exteriors francès la possibilitat d'aplaçar el pagament i aquest organisme ho va acceptar.

La participació andorrana es reparteix al llarg de sis anys i de la manera següent: 0,5 milions d'euros, el primer any i 2 miluons més per any, durant els cinc anys següents, i pagats mitjançant fons concursables. 

L’objecte de l’acord entre els dos països és la millora de la viabilitat de l’accés al Principat d’Andorra des de Tarascon-sur-Ariège, lligat als riscos naturals, en especial a les allaus, la definició del pressupost destinat a finançar els estudis i les obres de prevenció dels riscos naturals, com també els terminis de la contribució. Un dels principals treballs és el de la rotonda a Tarascon que evitarà els embussos que són habituals en aquesta població de l'Arieja.

Les primeres accions van ser la protecció d'alguns dels corredors d'allaus a la zona de l'Ospitalet on, molt sovint durant l'hivern, s'havia de tallar la circulació. En els corredors s'hi van instal·lar malles antiallaus i plantacions. 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending