Andorra acull els representants de l’Institut Francòfon pel Desenvolupament Sostenible

La darrera trobada es va celebrar al 2019, on el Principat es va comprometre a acollir el grup, que a causa de la pandèmia no s’ha pogut traslladar al país fins ara

Els representants de l’Institut Francòfon pel Desenvolupament Sostenible
Els representants de l’Institut Francòfon pel Desenvolupament Sostenible SFGA

Andorra organitza aquesta setmana la quarta trobada presencial dels punts focals de l’Institut Francòfon pel Desenvolupament Sostenible (IFDD), un organisme que depèn de l’Organització Internacional de la Francofonia. El Principat va participar en la darrera trobada presencial que va celebrar-se el 2019, a Dakar, i es va comprometre a acollir el grup. No obstant i degut a la pandèmia, els punts focals no han pogut reunir-se en persona fins ara. En aquesta edició hi participen els representants de més d’una vintena de països, entre ells Canadà, França, Macedònia del Nord, Egipte o Togo, entre altres.

En aquesta ocasió, la trobada se centrarà en l’intercanvi de bones pràctiques a favor del Desenvolupament Sostenible i de la implementació de l’Agenda 2030. Tal com ha apuntat la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, la voluntat és “veure com cada país implementa l’Agenda 2030, enriquir els coneixements dels participants i intercanviar bones pràctiques”.

Per la seva banda, la directora de l’IFDD, Cécile Martin-Phipps, ha assegurat que la reunió de punts focals també serveix perquè els països puguin fer una presentació prèvia de l’Informa Nacional Voluntari –un text que es fa arribar a les Nacions Unides i que recull les accions de cada país en pro dels Objectius de Desenvolupament Sostenible– per així incorporar les apreciacions que hi puguin fer la resta de participants.

Etiquetes

Comentaris

Trending