Andorra acull actualment 295 refugiats

La gran majoria han arribat al país el darrer any provinent d’Ucraïna arran de l’agressió de Rússia (278) i se sumen als 17 que han vingut des de Síria

Refugiats sirians i voluntaris a l'aeroport de Barcelona.
Refugiats sirians i voluntaris a l'aeroport de Barcelona. ALTAVEU

Actualment, Andorra acull 295 persones que es troben al país fugint dels conflictes armats que assolen els seus país d’origen. Així ho ha indicat el Govern, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels refugiats. Es tracta d’una commemoració que té com a objectiu fomentar la consciència social sobre la situació d’aquest col·lectiu arreu del món i, en especial, trencar mites i falses creences per avançar en la seva inclusió.

D’aquestes 295 persones, la gran majoria han arribat el darrer any, coincidint amb l’esclat de la guerra a Ucraïna. En total, són 278 els ciutadans d’aquell país després que fos víctima de la invasió per part de Rússia. Els altres 17 provenen de Síria.

Des del Govern es posa en relleu que per fer front a aquesta situació “s’han desplegat diferents mecanismes de  coordinació per gestionar l’arribada i l’acollida i alhora promoure la integració de les persones nouvingudes en àmbits com l’educatiu o el laboral i en l’assistència tant social com sanitària”. Es tracta, apunten, “d’una tasca transversal” que es coordina des del servei d’atenció a persones refugiades, del ministeri d’Afers Socials i Funció Pública, l’ens que, a la vegada, dur a terme el seguiment d’aquesta gent i els hi ofereix un suport permanent i personalitzat amb un tècnic especialista de referència.

Pel que fa als refugiats sirians, els primers van arribar el 2018 gràcies al conveni signat amb la comunitat de Sant Egidi per a la creació d’un corredor humanitari. Igualment que amb ells, amb les famílies ucraïneses, s’indica, “es manté una tasca constant per garantir el seu benestar i inclusió al país”. A la vegada, es té “un contacte fluid amb l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats i Refugiades (ACNUR), que precisament en la darrera visita dels seus representants al Principat -el juny de l’any passat- va valorar positivament, asseguren, la tasca transversal del Govern en favor de l’acollida d’aquestes persones.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending