Els aldarulls fan que França augmenti els controls a prop de la frontera amb Andorra

Efectius de la gendarmeria i de la duana aturen els vehicles per comprovar que no porten en el maleter armes, material pirotècnic o bidons amb gasolina

Els gendarmes controlen un vehicle a Pamiers.
Els gendarmes controlen un vehicle a Pamiers. Préfète de l'Ariège

Efectius de la gendarmeria i de la duana han augmentat els controls aquest diumenge a les carreteres que uneixen Andorra amb França. A la rotonda de Sabart a Tarascó aturen tots els vehicles per comprovar que no porten en el maleter armes, material pirotècnic o bidons amb gasolina.

Els aldarulls s'ha generat després de la mort de Nahel, el jove de 17 anys a qui un policia va disparar al pit dimarts passat quan fugia d'un control policial i que ha estat enterrat a Nanterre, on vivia, aquest dissabte. Les protestes s'han concentrat, sobretot, a París, Lió i Marsella, on s'han reforçat les mesures de seguretat, però també a ciutats com Niça o Estrasburg.

Els controls a prop d'Andorra es fan per evitar que entrin a França materials que puguin servir en els aldarulls. El govern ha tornat a desplegar 45.000 efectius per tot el país, incloses unitats d'elit, tancs blindats i helicòpters, especialment a les grans ciutats i als barris perifèrics de París, on s'han repetit la crema de vehicles i mobiliari urbà i les escenes de vandalisme. A París i l'extraradi de la capital s'han desplegat un total de 7.000 agents.

L'últim balanç del ministeri de l'Interior, aquest diumenge al matí, parla d'almenys 719 arrestos a tot el país i 45 policies i gendarmes ferits --en cap moment no s'han donat xifres de possibles manifestants ferits--. El ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, ha assegurat, en una piulada al seu compte de Twitter, que ha estat una nit "més tranquil·la" gràcies "a l'acció contundent de les forces de seguretat". Així i tot, s'han comptabilitzat 577 vehicles cremats, 74 edificis incendiats i 871 incendis al carrer, en barricades o mobiliari urbà. També s'ha atacat un total de 26 comissaries i casernes de la Gendarmeria o de la policia local.

A més, la policia també investiga com a temptativa d'assassinat l'incendi intencionat del domicili de l'alcalde de l'Haÿ-les-Roses, al sud de París. Un grup de manifestants hi ha encastat un cotxe i li ha calat foc a quarts de dues de la matinada, mentre la família dormia. També han cremat el vehicle familiar.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending