Afers Exteriors celebra l’elecció “d’una persona de terreny” com a primer ministre francès

Maria Ubach considera una “molt bona notícia” l’arribada de Jean Castex i destaca l’excel·lent col·laboració mantinguda amb el gabinet d’Édouard Philippe

Jean Castex sortint del Palau de l'Elisi.
Jean Castex sortint del Palau de l'Elisi. AGÈNCIES

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, considera una “molt bona notícia” l’elecció de l’alcalde de Prada de Conflent, Jean Castex, com a nou primer ministre de França. Després de la dimissió en bloc del govern liderat per Édouard Philippe, el president de la República -alhora que en el cas andorrà, Copríncep- Emmanuel Macron ha nomenat el coordinador del desconfinament francès com a nou inquilí de Matignon.

Per a Ubach, l’elecció ha estat “una sorpresa”. Això no treu, però, que “celebrem” que arribi a París “una persona de terreny”, que “coneix el territori”. Per a la titular d’Exteriors, de ben segur la “complexa” feina realitzada per Castex per coordinar la desescalada francesa ha tingut molt a veure en la tria de Macron. L’alcalde de Prades ja va tenir el suport tant del president com del propi Philippe alhora de dur a terme la planificació del desconfinament.

Justament per aquesta feina, no van ser pocs els contactes que l’equip d’Ubach va haver de fer amb els col·laboradors de Castex o amb ell mateix en relació amb l’obertura de les fronteres. Ubach ha destacat la bona col·laboració que hi ha hagut amb totes aquestes gestions amb el govern francès. També ha ressaltat, i molt, la “bona sintonia” i “gran col·laboració” que hi ha hagut amb Édouard Philippe i el seu equip.

Jean Castex.

Relacionat

Jean Castex, de Prada de Conflent a primer ministre francès

Ara, a Prat de la Creu s’està a l’espera d’anar coneixent, a poc a poc, la composició del gabinet ministerial que haurà de liderar Castex. Malgrat no conèixer-lo prou, la titular d’Afers Exteriors sí que ha ressaltat l’experiència del nou primer ministre francès dins de l’administració. De fet, l’encara alcalde de Prada de Conflent, de 55 anys, es va formar a la prestigiosa Escola nacional de l’administració. Va ser secretari general de la Presidència de la República entre 2011 i 2012 i actualment forma part de la formació conservadora Els Republicans.

Comentaris

Trending