Els advocats europeus debaten a Andorra l’estat de la professió

El comitè permanent del Consell de l’Advocacia Europea es reuneix al Principat entre el recel i la ignorància de la majoria de lletrats del país

Discurs inaugural de Xavier Espot.
Discurs inaugural de Xavier Espot. SFGA

La direcció de la principal organització de l’advocacia europea treballa durant tot el dia al Principat analitzant diversos aspectes de la professió i avaluant la integració d’eines que puguin facilitar o millorar l’exercici professional. Són més de mig centenar d’advocats que s’han trobat a la sala d’actes del Centre de Congressos d’Andorra la Vella davant el recel o ignorància de bona part dels lletrats del Principat.

El comitè permanent del Consell de l’Advocacia Europea (CCBE) es reuneix per primer cop -ho fa fet des de primera hora del matí després d’una salutació institucional de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cap de Govern, Xavier Espot- es un país que és observador però que ni és membre de ple dret de la Unió Europea ni tan sols associat. De fet, haurien estat determinats advocats molt concrets els que haurien impulsat l’organització d’aquest acte al Principat, que es perseguia des de fa anys i que una part de la professió creu que és perquè determinats juristes es puguin penjar medalles. El cost de l’acte també va ser al seu dia motiu de discussió entre el col·lectiu professional estatal.

Entre d’altres temes estava previst examinar l’estat en què es troba el projecte de Convenció europea sobre la professió d’advocat que, en el seu dia, ha de ser aprovat pel Consell d’Europa un cop resolt el debat de si serà un instrument jurídic d’obligat compliment o no. La trobada s’ha dut a terme a porta tancada després que aquest dijous ja es donessin alguns detalls de l’esdeveniment i que representants del comitè permanent donessin les explicacions pertinents.

Membres del CCBE amb la degana i el vicedegà del col·legi d'advocats del país, Sònia Baixench i Xavier Sopena.

Relacionat

Advocats europeus lamenten que la lentitud de la justícia no és un problema exclusiu d’Andorra

Comentaris

Trending