“El Govern no és l’únic compromès amb la implementació dels valors i principis de l’Agenda 2030, els andorrans també estan involucrats en aquest projecte”, s’assegura al principi del text que explica la participació de la població a l’enquesta. En primer lloc, es va fer una consulta que va estar disponible de forma online del 7 de març al 30 d’abril a la plataforma VISC, i es va difondre per diferents mitjans. L’anàlisi de les respostes, s’afirma que reflecteix “el creixent interès de la població pels ODS”.
Així mateix, també es determina un augment de les respostes respecte al primer informe, passant de 130 al 2018 a tenir-ne 623 aquest any. Les franges d’edat indiquen que el 80% de les persones tenia entre 27 i 59 anys i eren, principalment, dones. Afers Exteriors, al document, i la ministra, Maria Ubach, van assenyalar que els joves són el grup d’edat que menys participa en la consulta, fet que demostra que cal “seguir desenvolupant estratègies per a arribar als joves i comprometre’ls”.
L’apartat que es podria considerar més interessant d’analitzar, però, és el sector on treballen les persones que han respost. Malgrat que s’assegura que l’informe és una mostra de tota la ciutadania, el 51,8% dels enquestats són treballadors del sector públic. És una xifra considerable si es compara amb el 21,7% d’empleats del sector privat i el 7,5% dels autònoms. Així mateix, i malgrat que el Govern ha intentat contactar-hi, s’assenyala que “a diferència del que va ocórrer al 2018, no hi ha hagut interès per part dels empresaris, el sector bancari o la Cambra de Comerç a participar en aquest informe”.
Comentaris (2)