El 50% dels enquestats per a l’Informe Voluntari de l’ONU són funcionaris

El Govern ha assenyalat al document que la participació per part de les empreses, a diferència del 2018, ha estat nul·la

Façana de l'edifici administratiu de Govern.
Façana de l'edifici administratiu de Govern. Toni Solanelles

El ministeri d’Afers Exteriors ha presentat a les Nacions Unides (ONU) el segon Informe Nacional Voluntari sobre l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per tal de portar-lo a terme, des del Govern es fan diverses enquestes entre diferents estaments, com els comuns, el sector públic i el privat i la societat en general. Al document es destaca que la participació ha augmentat significativament. Malgrat això, s’observa que el 50% dels enquestats són funcionaris i que cap empresa no ha volgut formar part de l’estudi.

“El Govern no és l’únic compromès amb la implementació dels valors i principis de l’Agenda 2030, els andorrans també estan involucrats en aquest projecte”, s’assegura al principi del text que explica la participació de la població a l’enquesta. En primer lloc, es va fer una consulta que va estar disponible de forma online del 7 de març al 30 d’abril a la plataforma VISC, i es va difondre per diferents mitjans. L’anàlisi de les respostes, s’afirma que reflecteix “el creixent interès de la població pels ODS”.

Així mateix, també es determina un augment de les respostes respecte al primer informe, passant de 130 al 2018 a tenir-ne 623 aquest any. Les franges d’edat indiquen que el 80% de les persones tenia entre 27 i 59 anys i eren, principalment, dones. Afers Exteriors, al document, i la ministra, Maria Ubach, van assenyalar que els joves són el grup d’edat que menys participa en la consulta, fet que demostra que cal “seguir desenvolupant estratègies per a arribar als joves i comprometre’ls”.

L’apartat que es podria considerar més interessant d’analitzar, però, és el sector on treballen les persones que han respost. Malgrat que s’assegura que l’informe és una mostra de tota la ciutadania, el 51,8% dels enquestats són treballadors del sector públic. És una xifra considerable si es compara amb el 21,7% d’empleats del sector privat i el 7,5% dels autònoms. Així mateix, i malgrat que el Govern ha intentat contactar-hi, s’assenyala que “a diferència del que va ocórrer al 2018, no hi ha hagut interès per part dels empresaris, el sector bancari o la Cambra de Comerç a participar en aquest informe”.

Gràfic llocs de treball
 

 

Comentaris (2)

Trending