210 ucraïnesos ja estan regularitzats al país i 62 infants escolaritzats

Des de l'Executiu s'han donat ajudes per necessitats bàsiques, transport i telefonia, mentre que Política Lingüística impulsa cursos específics de català pels refugiats per facilitar-ne la intregració

Una família escapant d'Ucraïna.
Una família escapant d'Ucraïna. arxiu

A poc a poc, la situació dels ucraïnesos que han arribat al país fugint del conflicte bèl·lic que hi ha al país eslau per la invasió russa es va resolent. Dels 231 que han demanat quedar-se al Principat, 210 han finalitzat els tràmits, mentre que 62 infants ja assisteixen a classes. A partir de les entrevistes, s'han donat els ajuts necessaris per satisfer les necessitats.

Un total de 231 ucraïnesos han sol·licitat adherir-se a la llei de protecció temporal i transitòria i regularitzar la seva situació a través del registre del ministeri d’Afers Exteriors. En aquest sentit, el ministre Portaveu, Eric Jover, en roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha informat que 210 ja han superat tots els tràmits, mentre que la resta estan pendent de passar la revisió mèdica o vacunar-se. Jover, a més, ha recalcat que la dada, és encara “inferior” als 250 establerts per Govern com a topall.

Una pancarta contra Putin en una manifestació.

Relacionat

Govern inclou les filles de Putin en una nova llista de mesures restrictives contra Rússia

Fruit d’aquest registre des de l’Executiu, mitjançant Afers Socials, s’han donat els recursos necessaris a aquestes persones. Entre aquests ajuts hi ha 84 per cobrir necessitats bàsiques , 65 amb targetes de prepagament de centres comercials, 77 targetes de transports o 85 targetes d’Andorra Telecom. A més, 37 han estat derivades a Creu Roja i 30 més a Càritas.

D’altra banda, pel que fa als infants, el ministre ha assenyalat que hi ha 62 alumnes escolaritzats en els diferents sistemes educatius. De fet, com ha puntualitzat Jover s’han detectat “90 infants, però no tots ells estan al país” i d’altres no estan en edat escolar. A més, per facilitar la integració dels ucraïnesos, el departament de Política Lingüística iniciarà formacions de català dirigides als refugiats ucraïnesos.

Etiquetes

Comentaris

Trending