Govern inclou les filles de Putin en una nova llista de mesures restrictives contra Rússia

En el decret publicat aquest dimecres també hi ha polítics, magnats i diversos propagandistes del règim del mandatari

Una pancarta contra Putin en una manifestació.
Una pancarta contra Putin en una manifestació.

El Govern ha ampliat la llista de persones a les quals es poden congelar els béns o els actius per potencialment col·laborant amb el règim de Vladimir Putin. En la nova relació hi ha les seves dues filles, Maria i Katerina. La llista també inclou desenes d'altres persones, entre personalitats polítiques, magnats i els seus familiars i diversos propagandistes del règim.

Les dues filles, Maria Putina i Katerina Tikhonova, són fruit del primer matrimoni de Putin amb Lyudmila Shrebneva. Es desconeix la complexitat de l'entramat econòmic de totes dues o de l'entorn familiar del president rus, però la revista econòmica Forbes afirma que Putina es copropietaria de l'empresa Nomeko i Tikhonova és la màxima responsable de l'institut d'intel·ligència artificiail de la Universitat Estatal de Moscou. El president rus no ha parlat mai en públic sobre la seva família. Es desconeix si té més fills o filles, però les dues úniques descendents són Putina i Tikhonova. Tot i això, la seva figura és tan desconeguda que part de la societat russa no sap quin és el seu aspecte o a què es dediquen. Putin i Shrebneva es van divorciar el 2013 després de 30 anys de relació.

Un dels cadàvers trobats als carrers de Butxa.

Relacionat

Andorra aplicarà les noves sancions a Rússia fruit de la massacre a Butxa

Les sancions i les mesures restrictives han buscat perjudicar l'economia russa per aturar el conflicte bèl·lic.  Així, només dos dies després de la invasió russa a Ucraïna, la Unió Europea (UE) va activar una mesura històrica: excloure Rússia de la xarxa SWIFT. Visa i Mastercard també tenen activa la prohibició de fer servir les seves targetes en territori rus, els Estats Units han bloquejat la importació de productes i béns russos, a més de congelar béns de 15 oligarques molt propers al Kremlin.

La nova llista també inclou la dona i la filla de Serguei Lavrov, el ministre d’Exteriors rus, i a membres del consell de Seguretat rus com l’expresident Dmitri Medvédev i el primer ministre Mikhaïl Mixustin

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending