18 famílies d’ucraïnesos s’allotjaran a l’hotel Les Terres, a l’Aldosa

Govern i la societat propietària de l’establiment, Turim, han tancat el conveni de cessió gratuïta i que marca que l’executiu haurà d’afrontar el pagament dels subministraments bàsics

L'hotel les Terres acollirà els refugiats.
L'hotel les Terres acollirà els refugiats.

Fins a 18 famílies ucraïneses aniran a viure a l’hotel les Terres, de l’Aldosa de Canillo. És l’establiment cedit per societat Turim per acollir aquests refugiats. L’entitat i Govern han tancat el conveni que permetrà l’ús de l’establiment. A canvi, l’executiu assumirà les despeses, com ara electricitat o calefacció.

La cessió és totalment gratuïta per part de la societat, al llarg dels pròxims mesos. Servirà per donar sortida a refugiats que, fins fa unes setmanes, es trobaven allotjats a apartaments que, ara, s’han destinat a ús turístic. En ser un conveni de llarga durada, aconsegueix donar-los una certa estabilitat, a l’espera de com evolucioni el conflicte i si poden o no tornar al seu país.

“És una obra humanista i humanitària”, ha volgut destacar el ministre Albert Font, que aquest dimecres actuava com a portaveu del Govern. En total, 18 famílies es podran aprofitar de l’hotel.

Font ha volgut recordar que, actualment, hi ha 284 ucraïnesos que han demanat acollir-se a Andorra a l’estatus de refugiat. Això es tradueix en 112 famílies. D’aquestes, 97 persones han necessitat ajuda per poder tenir cobertes les necessitats bàsiques.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending