Afers Exteriors escruta entre el funcionariat per trobar cinquanta cicerones per a la Cimera Iberoamericana

S’ha convocat una mena d’edicte intern per evitar les queixes que hi va haver per l’elecció del mateix personal per a la trobada de ministres d’assumptes estrangers

-
-
El ministeri d’Afers Exteriors ha obert un procés, just només aquesta setmana, per trobar cinquanta funcionaris que vulguin convertir-se durant la Cimera Iberoamericana, i els mesos previs, en agents de lligam per a les delegacions estrangeres. Una mena de cicerones per als grups que faran estada al Principat arran de la trobada internacional d’altíssim nivell. La convocatòria, una mena d’edicte, s’ha publicitat internament aquesta mateixa setmana i el termini de presentació de candidatures finalitza demà. 

Aquesta vegada s’ha optat per obrir formalment la convocatòria a tots els funcionaris després que davant la celebració de la trobada de ministres iberoamericans d’Exteriors, el novembre passat, s’atorgués dita atribució d’agent de lligam a aquells que alguns pocs responsables van considerar més adients. Ara es fa una convocatòria, sí, però el 95% de la puntuació que rebran els candidats dependrà d’una entrevista professional. És a dir, d’una qüestió tan subjectiva que la tria tornarà a ser, pràcticament, a dit. A banda, queda el dubte, han assegurat algunes fonts, si és correcte que els treballadors públics deixin les seves funcions per assumir-ne una de nova i, a més, de forma pràcticament discrecional se’ls ofereixi una mena d’activitat complementària. 

I és que segons que defineix el plec de bases del ‘concurs’ per a la provisió d’integrants del grup d’agents de lligam els candidats han de tenir “disponibilitat fora de l’horari laboral ordinari per fer desplaçaments a Andorra i fora d’Andorra, previsiblement a Espanya i França, per acollir delegacions, assistir a actes organitzats al vespre o a la nit i prestar els serveis propis d’un agent de lligam, en funció de les necessitats de servei”. Es deixa clar, també, que “el dia que el candidat seleccionat presti els seus serveis com agent de lligam, serà considerat dia de treball. En el cas de fer hores extraordinàries per necessitat de servei es computaran tal com preveu el Reglament de sistemes de compensació”. 

El 95% de la puntuació que rebran els candidats dependrà d’una entrevista professional; és a dir, d’una qüestió tan subjectiva que la tria serà, pràcticament, a dit

I què és un agent de lligam? “És la persona que representa el Govern d’Andorra i n’és la seva imatge durant la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estats i de Govern que tindrà lloc el proper mes de novembre, des de l’arribada dels primers membres de la delegació/organisme assignats fins a la sortida del darrer delegat”. Inclou diverses funcions lligades a l’acompanyament de la delegació que sigui atribuïda, tenint en compte que “la funció de l’agent de lligam és també essencial durant els mesos previs a la Cimera Iberoamericana, ja que comença la seva tasca com a persona referent del Govern d’Andorra de la delegació/organisme assignat, atenent i responsabilitzant-se de canalitzar, via correu electrònic i telèfon, qualsevol tipus de demanda d’informació i gestió que pogués requerir el país/organisme participant”.

Es demana que el candidat potencial sigui una persona resolutiva, empàtica, discreta, amb capacitat d’adaptació i de treball en equip, tant amb equips interns del Govern i la Fundació com externs que col·laboren en l’organització, amb habilitats comunicatives, tolerant a la pressió i a les situacions d’estrès; amb flexibilitat horària i disponibilitat durant el cap de setmana i amb predisposició a fer desplaçaments puntualment fora d’Andorra. Es recorda, alhora, que aquelles persones que es presentin al pseudoconcurs i no resultin escollits sempre podran exercir, si ho demanen explícitament, de voluntaris.

Com s’ha dit, el que comptarà és bàsicament l’entrevista que es faci als candidats -l’experiència prèvia en actes institucionals només suposa un 5% de la nota. L’entrevista la faran el gerent de la Fundació Cimera Iberoamericana, Joan Marc Joval; la cap de protocol del Govern, Maria Marina; i la introductora d’ambaixadora i ministra consellera Meritxell Castillo. Marina també forma part del comitè tècnic de selecció juntament amb Brígida Romero (cap d’Àrea de Selecció i Avaluació, en qualitat de presidenta); Núria Casamayor (tècnica de selecció, en qualitat de secretària) i el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures, Cesar Marquina.

Comentaris (11)

Trending