Advocats del ‘cas BPA’ insten el Col·legi a actuar a favor “d’actuacions legítimes de defensa”

En el rerefons de tot plegat hi ha la indignació dels lletrats per la reacció mediàtica i de la cúpula judicial a l’acceptació per part del Superior a la recusació del president del Tribunal de Corts

El Col·legi d'Advocats considera que Gouarré es pot col·legiar sempre que compleixi els requisits acadèmics actuals.
El Col·legi d'Advocats considera que Gouarré es pot col·legiar sempre que compleixi els requisits acadèmics actuals. ARXIU
Advocats que defensen els interessos de processats en causes derivades del ‘cas BPA’ han enviat aquest dijous una carta al Col·legi oficial professional on li demanen que actuï “enèrgicament davant de determinades al·lusions relatives a la obstrucció de la justícia quan en realitat són actuacions legítimes de defensa”. En el rerefons de tot plegat hi ha la indignació dels lletrats per la reacció mediàtica i de la cúpula judicial a l’acceptació per part del Superior a la recusació del president del Tribunal de Corts.

L’escrit s’ha tramès a l’ens col·legial amb la voluntat que si altres professionals del Dret se senten atacats o senten que l’exercici lliure de la professió està qüestionat es puguin adherir al text o en puguin trametre un de nou. Els advocats lamenten que des d’alguns àmbits periodístics o del poder judicial del Principat “es capgiri la situació” i es plantegi la recusació admesa com una acció “de mala fe i de praxis abusiva de l’advocat a qui els tribunals li han donat la raó”. En aquest sentit recorden que s’ha de tenir en compte quin és el comentari proferit a la seu de la Justícia per Josep Maria Pijuan.

En l’escrit enviat formalment a la degana del Col·legi, Sophie Bellocq, i la resta de membres de la junta directiva de l’ens professional, s’hi recorda que “els advocats hem de poder exercir lliurement i amb independència la nostra professió i no ens podem veure atacats, barroerament i injustament, com ho fa una determinada premsa del país”. Alhora, hi afegeixen que “hem de poder practicar el dret i contribuir a l’administració de justícia, dins el marc de les disposicions processals, de la manera que considerem més oportuna pels interessos dels nostres clients”.

Per tant, els lletrats que subscriuen l’escrit i tots aquells que s’hi puguin afegir esperen que la degana del Col·legi “mobilitzarà als membres de la junta de govern per tal que emprengui, pels mitjans que estimi més pertinents i amb tota la contundència, la defensa al dret a la defensa” ja que es tracta d’una matèria que afecta l’exercici de la professió d’advocat.

Comentaris

Trending