El Sipaag surt “més o menys content” de la reunió amb Funció Pública per les graelles salarials

Els sindicalistes de l’administració general troben positiu que Espot hagi reconegut la pèrdua de poder adquisitiu dels funcionaris i ara “hem de fer números per veure si ens quadren o no” i convocar els afiliats

Els sindicalistes accedint a la sala on ha tingut lloc la reunió amb Espot i Marín.
Els sindicalistes accedint a la sala on ha tingut lloc la reunió amb Espot i Marín. SFGA

El comitè executiu del Sindicat del personal adscrit a l’administració general (Sipaag) ha sortit “més o menys content” de la reunió que ha mantingut aquesta tarda amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra i el secretari d’Estat de Funció Pública, Trini Marín i Marc Cornella, respectivament. Com la setmana passada la resta de sindicats, aquest dilluns ha estat el torn del Sipaag que tractés les graelles salarials. El president en funcions del sindicat, Salustià Chato, ha destacat el fet que Espot hagi reconegut la pèrdua de poder adquisitiu dels funcionaris i hagi adoptat “el compromís” de fer “un gest” per mirar de revertir la situació.

Els sindicalistes de l’administració general han escoltat el mateix discurs que la setmana passada van tenir els cossos especials, inclosos els docents. Se’ls ha donat quatre pinzellades sobre la diagnosi salarial “sense aprofundir ni en la metodologia ni en el càlcul” per arribar a la conclusió, en paraules de Chato, que respecte del salari base “som competitius”. Una altra qüestió són els complements, on aquí Andorra surt pitjor parada que Suïssa, Mònaco, Luxemburg, França o Espanya, que són els cinc països amb els quals s’ha fet la comparativa. 

El cap de Govern, Xavier Espot, ha estat qui ha presidit la trobada amb els sindicats.

Relacionat

Govern planteja als funcionaris augments salarials graduals de fins al 8% segons l’antiguitat

D’aquí que s’hagi proposat l’increment progressiu de fins al 8% per als funcionaris amb antiguitat igual o superior als quinze anys per tal de compensar la congelació del complement de gestió a l’acompliment que hi ha hagut des de farà aviat dues dècades. De fet, “han estat molts anys” de congelació i d’alguna manera s’hauria pervertit el sistema que es va dissenyar al seu dia, amb bandes que anaven del 80 al 120%. Per al Sipaag que s’hagi fet el reconeixement i s’hagi proposat un “gest” és un element a valorar positivament i ara “hem de fer els números per veure si ens quadren” i fer una proposta al conjunt d’afiliats.

Amb tot, i com va quedar clar amb els altres sindicats, durant el mes de març l’empresa que ha elaborat la diagnosi salarial convocarà tots els sindicats, de manera individual, per explicar-los el contingut exacte del treball amb tants detalls com sigui possible. Encara que hi ha un cert escepticisme en relació amb què realment els salaris base estiguin a l’altura dels dels països veïns, de moment s’ha fet confiança amb Govern. La junta directiva del Sipaag analitzarà ara si convocar una assemblea extraordinària i enviar una comunicació als afiliats per explicar-los el contingut d’aquestes darreres trobades i exposar-los les iniciatives a seguir.

Docents i responsables governamentals es disposen a iniciar la reunió aquesta tarda.

Relacionat

Els sindicats celebren el to dialogant de Govern però lamenten que no es volen apujar els sous base

En tot cas, la voluntat, tant del Govern com de la plataforma sindical, els diversos sindicats públics de fet, és “arribar a un consens” i fer “una proposta conjunta”. Els representants de Funció Pública i Espot, com han tornat a recordar aquest dimarts, estan oberts a negociació i tenen marge per moure’s a l’alça respecte de la proposta inicial, encara que no es pot comprometre el pressupost de l’Estat. 

Comentaris (5)

Trending