Set de cada deu comandaments avalen el nou sindicat policial i la seva primera executiva

El SICOP farà aquest dimarts l’assemblea constitutiva i posarà sobre la taula una llarga llista de reivindicacions per consensuar abans de portar-les a l’actual direcció

El logotip del sindicat policial.
El logotip del sindicat policial.

Trenta-tres dels quaranta-set comandaments policials del cos -directors a banda- han avalat durant aquesta jornada de dilluns el nou sindicat policial (SICOP) i la seva primera junta executiva. En només haver-hi una candidatura, el comitè liderat per Marc Serrat com a president i Rubén Galera com a vicepresident serà qui capitanejarà l’arrencada d’aquesta organització que pretén fer sentir sense dubtes la veu de l’escala superior de la policia.

Fins les tres de la tarda s’han fet les votacions presencials en un dels despatxos de l’Obac. Han acudit a dipositar el seu vot 35 dels 47 comandaments, segons coneixedores del resultat de la votació. Això vol dir que més del 70% de l’escala superior del cos s’ha afiliat al SICOP perquè per poder votar s’havia d’haver fet el pas previ d’afiliar-se al sindicat. Només dos vots han estat en blanc i la resta han donat suport a la única candidatura que es presentava.

L'inspector Marc Serrat durant una intervenció.

Relacionat

L’inspector Serrat és l’únic candidat a presidir el nou sindicat de comandaments policials

En aquest cas, el comitè executiu el formen Marc Serrat, Rubén Galera de vicepresident, Francesc Povedano de secretari, Ivan Silva al càrrec de tresorer i Frederic Gutiérrez i Francesc Almendros de vocals. Després de la formalització de la junta executiva, aquest dimarts s’hauria de fer, en format telemàtic, l’assemblea constitutiva per acabar de donar forma al sindicat. En aquesta assemblea s’han de posar sobre la taula els neguits dels comandaments fundacionals per mirar de consensuar-los i donar el tret de sortida a les reivindicacions que es volen portar a la direcció i, si escau, al ministeri.

El SICOP, si no es fractura pel motiu que sigui, neix amb molta força, segons que han remarcat les fonts, que han recordat que la llista de comandaments pel Consell de la Policia va rebre tan sols 18 vots fa poques setmanes. Divuit vots que equivaldrien poc més o menys a les persones que han decidit no afiliar-se al nou sindicat i alguns més. En tot cas, i en un cos on els bàndols són més que notables (tot i que al SICOP hi conflueixen moltes sensibilitats), la única candidatura que es va presentar per representar l’escala superior al Consell de la Policia es considera afí a l’actual direcció.

No és que tot el SICOP estigui en contra de la direcció actual. Però sí que hi ha molt esgotament per la desídia mostrada pels principals directius del cos en algunes qüestions que es consideren cabdals en la gestió del dia a dia i estratègica i de futur més enllà. Són aquests temes els que vol posar sobre la taula el SICOP.

Comentaris (1)

Trending