Ràdio Andorra: ministeri i seu d’Andorra Turisme, ja; també museu a partir de l’any vinent

Els treballadors de la societat pública es traslladaran el dia 19 i, poc després, els de Govern després de més de quatre anys de rehabilitació i una inversió de cinc milions d’euros

https://www.youtube.com/watch?v=PMW83dzaCVE

La resurrecció de Ràdio Andorra ja és una realitat. L’històric edifici a l’entrada d’Encamp ha culminat la seva (llarga) rehabilitació -iniciada el 2018 i complicada per la trobada d’amiant- i ja està a punt per esdevenir la seu de la societat Andorra Turisme així com del ministeri del mateix ram. Quatre anys d’intens treball i una inversió de cinc milions d’euros ho han fet realitat. Ara, encara queda acabar de definir el que serà l’espai museístic, que es podrà visitar únicament prèvia demanda a partir de l’any vinent.

L’immoble viu aquest divendres una jornada de portes obertes a la ciutadania, prèvia al trasllat, els pròxims dies, de la cinquantena de treballadors que s’hi instal·laran. Abans, també s’ha fet una visita per a les autoritats, que ha servit per presentar l’edifici ja rehabilitat. Dilluns 19 ja s’hauran traslladat els empleats d’Andorra Turisme. El ministeri encara esperarà uns dies.

La ministra de Cultura, Sílvia Riva, ha volgut destacar que la decisió suposa “conjugar, per una banda, la recuperació del nostre patrimoni, i, per l’altra, donar un ús públic a un bé de l’Estat”. És la mateixa línia que ja es va encetar amb l’hotel Rosaleda, també a Encamp, i que es vol aplicar amb el Casamanya, a Ordino. El titular de Turisme, Jordi Torres, ha explicat que el trasllat de la societat pública que lidera Betim Budzaku suposarà un estalvi de 80.000 euros anuals, el cost del lloguer de les seves actuals dependències.

L'emissor SFR de Ràdio Andorra ja restaurat.

Relacionat

Jornada de portes obertes a l’edifici històric de Ràdio Andorra abans del trasllat de Turisme

La rehabilitació de Ràdio Andorra va començar el 2018. El procés es va veure frenat per la troballa d’amiant en molts elements de l’edifici. Es va descontaminar i posteriorment s’ha fet la reforma. Tot plegat ha suposat una inversió de cinc milions d’euros. Ara, tot just falta acabar de definir i dissenyar la part museogràfica, que ha de posar en valor la història de les emissores del Principat. “Els tècnics hi estan treballant i esperem tenir-ho enllestit a finals d’any´”, ha avançat Riva. Posteriorment, durant el 2023, i amb una partida al pressupost, es desenvoluparà.

Al pressupost del 2023 hi haurà la partida necessària per tirar endavant la part museogràfica de les dependències, que es podrà visitar a demanda

No serà, però, un museu a l’ús. No estarà sempre obert tant per una qüestió d’estalvi com per la necessitat de fer compatible la presència de les oficines ministerials i de la societat pública. Es podrà visitar, però, a demanda. D’aquesta forma, també s’entén que es podrà oferir una millor experiència als ciutadans. També es vol fer especialment accessible amb noves tecnologies, que puguin atreure públic jove, i fer-ho compatible amb l’ús de l’espai tant com a oficines administratives com per a seu d’actes públics.

“Sincerament, és un dia d’enorme satisfacció”, ha destacat Torres. Per fi, ha recordat es fa realitat “un projecte de molts anys i amb implicació d’un gra nombre de professionals”. Des del Govern també s’ha defensat que s’hagi escollit l’àmbit turístic, amb el ministeri i la societat pública, per ocupar aquests espais. “Ràdio Andorra va ser el primer lloc des del qual Andorra es va projectar a l’exterior i, ara, és el que intentem fer nosaltres”, ha manifestat Riva.  

Les portes obertes s’allargaran durant tot aquest divendres, tot i que més endavant hi ha prevista iniciatives similars. Com a mínim una pel dia 24 de setembre. Fins al migdia, prop d’un centenar de persones havien aprofitat l’oportunitat per descobrir el remodelat edifici des del qual es va emetre al llarg de motes dècades la coneguda frase ‘Aquí Ràdio Andorra”.

Comentaris (12)

Trending