Jornada de portes obertes a l’edifici històric de Ràdio Andorra abans del trasllat de Turisme

Es realitzarà aquest divendres de 12 a 21 hores i permetrà veure la restauració dels emissors, com el que va estar en funcionament fins a principi dels anys vuitanta del segle passat, i altra maquinària

L'emissor SFR de Ràdio Andorra ja restaurat.
L'emissor SFR de Ràdio Andorra ja restaurat. SFGA

El Govern organitza una jornada de portes obertes a l'antic edifici de Ràdio Andorra, a Encamp. Es realitzarà aquest divendres de 12 a 21 hores i permetrà veure la restauració dels emissors, com el que va estar en funcionament fins a principi dels anys vuitanta del segle passat, i altra maquinària. La visita es fa abans del trasllar d'Andorra Turisme.

La restauració dels emissors i maquinària va començar el 2018 per part de l'empresa Retoc. Durant el primer mes de feina dels sis previstos es va detectar la presència d’amiant en alguns components de la maquinària. A causa d’això, es van haver d’aturar els treballs de restauració per planificar la seva extracció i eliminació. 

Ràdio Andorra havia començat les seves emissions el 1939 després d'una concessió atorgada pel Consell General el 1933 i va tancar el 1981 amb un missatge d'acomiadament del seu director, Gilles Marquet. Va tornar a funcionar entre el gener i l'abril del 1984 amb un acord verbal entre l'empresa espanyola Proersa i les autoritats andorranes. L'emissora difonia als anys seixanta i a partir de les vuit del vespre el seu programa estrella en llengua espanyola, que va anar evolucionat com a emissió internacional sota el títol 'Buenas noches, Europa' que aniria seguit del 'Concierto de los radioyentes'. El 1971 es va introduir una primera crònica andorrana de deu minuts en català, a càrrec de Rossend Marsol (Sicoris), pare de la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. El programa es va mantenir en antena fins l'any 1975.

L'edifici d'Encamp va declarat bé immoble d'interès cultural protegit el 2003. A més d'Andorra Turisme s'hi traslladarà també el ministeri de Turisme.

 

Comentaris

Trending