Una pana informàtica deixa la meitat de metges i farmacèutics sense procés electrònic de la CASS

La parapública espera resoldre la incidència, l’origen de la qual encara està analitzant, en les properes hores; mentrestant, cal tornar a recórrer al ‘tradicional’ full groc, que fa que el reemborsament trigui uns dies més

Una imatge de l'accés principal a la CASS.
Una imatge de l'accés principal a la CASS. Toni Solanelles

Una falla informàtica l’origen de la qual encara s’està analitzant provoca que aproximadament la meitat dels prestadors sanitaris de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) -majoritàriament metges i farmacèutics- no puguin operar amb normalitat a través dels procediments electrònics per tal de gestionar el reemborsament de la part del cost dels serveis o productes que correspon assumir a la parapública. D’aquí que calgui tornar a recórrer, almenys temporalment, a ‘l’històric’ full groc.

L’equip de sistemes de la parapública està fent el seguiment necessari per mirar de trobar l’origen de la pana i poder-hi donar la solució. Les fonts oficials de la CASS consultades esperen que l’arranjament de l’avaria o com se li vulgui dir es pugui resoldre en qüestió d’hores i seguint “la norma” d’altres incidències similars en la mateixa jornada que s’ha detectat la falla aquesta quedi resolta. Segons fonts de la Seguretat Social, “hem detectat un error amb els fulls electrònics dels prestadors”.

De normal, diàriament la parapública rep uns 2.000 fulls electrònics i aquest dimecres n’ha tramitat correctament 950

La incidència “no és massiva” perquè la CASS ha anat “rebent fulls electrònics correctament, però hi ha un cert nombre, creiem que menys de la meitat, que no arriben correctament”. En aquest sentit, les fonts consultades han explicat que de normal, diàriament la parapública rep uns 2.000 fulls electrònics i aquest dimecres n’ha tramitat correctament 950. La resta serien els que haurien fallat més alguns que no caldrien atès el període de l’any en què ens trobem.

Haver de recórrer al full groc suposa essencialment alentir el procés. Tant el de la paperassa, que suposa una mica més de feina, com, sobretot, el del reemborsament. El procediment electrònic fa que la part que ha d’assumir la CASS sigui abonada no de manera automàtica però gairebé mentre que via procediment manual aquest reemborsament triga uns quants dies. “Els sistemes sempre poden fallar per nosaltres o per talls d’Internet. Per això hi ha l’opció del full groc”, han remarcat les fonts de la CASS consultades.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending