Interior acorda expedientar el policia processat per revelació de secrets

La direcció de la policia ha informat internament de les mesures condicionals imposades a l’agent i que d’incomplir-les podrien comportar el seu ingrés al centre penitenciari

El ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, durant una compareixença.
El ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, durant una compareixença. Toni Solanelles

El ministre d’Interior, Josep Maria Rosell, ha acordat la suspensió temporal del policia processat la setmana passada per revelació de secrets. Això equival a l’obertura d’un expedient disciplinari que quedarà paralitzat en via administrativa mentre no es resolgui la situació penal de l’implicat. Alhora, aquest dimarts s’ha notificat a tots els integrants del cos de policia les mesures judicials imposades a l’uniformat i que, d’incomplir-les, podrien comportar el seu empresonament.

La suspensió la va sol·licitar al ministre la direcció de la policia després de la detenció de l’agent la setmana passada. La cúpula policial ja havia estat a un pas d’expedientar el funcionari unes setmanes abans quan va resultar encausat en la denominada ‘Operació Forex’. Llavors, abans que hi hagués cap resolució, l’agent va causar baixa laboral. En aquesta ocasió, però, i vist el processament judicial, s’ha resolt la suspensió més enllà de la situació mèdica. Això comporta formalment la retirada de les armes reglamentàries i l’uniforme o, entre d’altres, la prohibició del distintiu d'identificació i d’accés a les dependències policials.

Despatx central de la policia.

Relacionat

Els funcionaris de policia esperen directrius sobre com actuar amb l’agent recentment processat

Aquesta darrera prohibició entronca amb les imposades per la Batllia en relació amb el processament per la revelació de secrets. La direcció de la policia hauria comunicat aquest dimarts internament, segons fonts ministerials, les mesures judicials establertes per l’autoritat judicial com a condició perquè no ingressés la setmana passada al centre penitenciari. De no respectar les prohibicions incorreria en una falta que el duria directament a la Comella. La Batllia va decretar la llibertat condicional de l’agent sempre que no entri ni en contacte amb cap funcionari de policia ni amb les dependències del cos, i tampoc pot contactar amb l’establiment al qual hauria facilitat informació confidencial sobre compra-venda d’or.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending