Incomprensió i malestar perquè l’ascens del nivell salarial dels administratius de la policia

L’increment no és ni global ni igual per a tots els funcionaris, i les justificacions que s’estan donant no s’acaben d’entendre ni, encara menys, compartir

Despatx central de policia.
Despatx central de policia. ALTAVEU

L’ascens del nivell salarial que han experimentat molts dels administratius de la policia no s’acaba d’entendre al departament. L’actualització de les graelles tot just s’està comunicant aquests dies i des d’aquest dilluns hi ha marge de temps per poder demanar aclariments i dubtes tant al departament de Funció Pública com als representants de l’empresa que durant mesos ha estat fent l’avaluació. La incomprensió per l’increment no uniforme està comportant, alhora, cert malestar.

L’augment, tal i com han confirmat diverses fonts, no és ni global ni igual per a tots els funcionaris. Hi ha un grup de funcionaris que han fet un salt de tres esglaons de cop. D’altres no s’han mogut de lloc i també n’hi ha que han experimentat increments distints. Els llocs de treball que fins ara eren tots iguals o, almenys, responien a una mateixa denominació, el d’administratiu, ara canvia i en el cas que experimenta l’ascens salarial més elevat passa a denominar-se tècnic de suport de policia o immigració.

Les fonts consultades han recordat que els funcionaris que van entrar com a administratius a la policia ho van fer tots per igual. No hi havia distincions per si un anava a laboratori o l’altre a atendre el públic. En canvi, ara s’estableixen unes diferències que, segons les fonts, no sempre s’entenen i menys encara es consideren justificats. En aquest sentit, es posa en entredit, en alguns sectors, el paper que hauria jugat la fins ara secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala, que era justament administrativa a la policia.

Sia com vulgui, tant el Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) com el Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA), estan recollint dades i informació -hi ha funcionaris que encara aquest dilluns no havien estat informats de si el seu lloc de treball ha estat revaloritzat o no i, en tot cas, el període de consultes no s’iniciava fins avui- abans de posicionar-se obertament sobre la qüestió que, ja d’entrada, presenta també alguns interrogants.

Comentaris (7)

Trending