Fre a la llei de professions sanitàries perquè el Govern no voldria que el català sigui obligatori

La barrera lingüística hauria fet saltar pels aires, segons els professionals, un esborrany de text legal que ja estava pràcticament tancat

Professionals sanitaris.
Professionals sanitaris. ARXIU

La llei de professions sanitàries se n’ha anat en orris o, com a mínim, quan semblava ja dada i beneïda, s’ha aturat. Així ho ha anunciat aquest dilluns la presidenta del Consell de Col·legis Professionals d’Andorra, Sophie Bellocq, que ha assegurat que la clau de volta de tot plegat és la intransigència del Govern al fet que s’obligui els sanitaris que es vulguin establir al Principat a poder certificar, almenys, el nivell B2 de català.

Bellocq ha anunciat el ‘trencament’ en el marc de la roda de premsa per anunciar la posició dels professionals liberals en relació amb les negociacions sobre l’acord d’associació amb la UE. I ha assegurat que el Govern no té cap interès en posar que els professionals que vulguin operar al Principat hagin d’acreditar un mínim nivell de català. I com que aquesta exigència no es vol incloure en les converses amb Brussel·les, també s’hauria reclamat que es deixi sense efecte en el marc de la llei de les professions sanitàries, que sí que la contemplava.

La presidenta dels col·legis professionals, amb fina ironia, recordava que la setmana passada el ministeri de Cultura presentava una campanya per sensibilitzar sobre l’ús del català. “L’ús de la llengua s’ha d’exigir”, ha reclamat Bellocq, que hi ha afegit: “Des d’un punt de vista cultural és necessari. Però des del punt de vista pràctic o tècnic no cal, no és prioritari.”

Comentaris (2)

Trending