Els cònsols de Canillo s’abaixen el salari un 15% i els consellers comunals un 10%

Inicialment s’havia plantejat una reducció lineal del 15% però finalment i si no hi ha canvis una sessió de consell acordarà formalment la gradació diferent en funció de la responsabilitat

La façana del comú de Canillo.
La façana del comú de Canillo. ARXIU

Els cònsols de Canillo, Francesc Camp i Marc Casal, es rebaixaran un 15% el sou producte de la decisió del Govern, secundada també per altres institucions, de dur a terme des d’aquest juny i fins al mes de desembre una reducció de la remuneració salarial com a mesura per combatre la crisi econòmica que està generant l’impacte del coronavirus. La retallada de les retribucions que perceben els consellers comunals serà del 10%.

Les reduccions s’haurien d’aprovar formalment durant una sessió de consell comunal que s’ha de celebrar aquest migdia a Canillo. En principi, aquesta doble gradació de la rebaixa serà l’acordada, sempre que no hi hagi canvis, perquè inicialment s’havia proposat que la reducció fos lineal i situada en el 15%, que és just al mig de la forquilla proposada pel Govern per als seus càrrecs de naturalesa política i als de les agències i organismes que depenen de l’administració central. La forquilla establerta va del 10% al 20%.

El de Canillo no és l’única corporació que durant el dia d’avui hauria de definir formalment la rebaixa salarial. També es preveu que faci el mateix el comú d’Encamp. Les reduccions podrien anar en el mateix sentit, tot i que en corporacions com l’encampadana o la d’Andorra la Vella hi ha hagut un fort debat sobre la conveniència de reduir els salaris i, en el seu cas, d’on situar el percentatge de retallada. El PS va anunciar aquest dimecres que els seus càrrecs tenien intenció de reduir-se el sou un 10%.

Comentaris (2)

Trending