Les condicions de jubilació per al personal del Consell General fan esclatar el funcionariat

Una disposició addicional al nou estatut dels treballadors del poder legislatiu manté, amb condicions, les prestacions de jubilació que es van retallar per als empleats de l’administració general

Edificis que acullen la seu del poder legislatiu.
Edificis que acullen la seu del poder legislatiu. ALTAVEU

Una disposició addicional, la tercera per ser concrets, de l’Estatut del personal del Consell General està comportant una elevada mala maror entre el funcionariat de l’administració general. Els sindicats, per ara, no han alçat la veu. Però estan analitzant la disposició en concret, la repercussió que tindria i, si escau, exigiran el mateix tracte. I és que a falta d’una anàlisi més acurada, entenen que, amb condicions, s’està garantint a alguns dels empleats del Consell General les prestacions de jubilació que al seu dia es van retallar als funcionaris.

En efecte, el paràgraf segon de la disposició addicional tercera de l’estatut dels treballadors del poder legislatiu, que ja ha estat publicat fins i tot al BOPA i, per tant, ja és vigent, fixa que “els funcionaris del Consell General que prestaven servei amb anterioritat a la data d’entrada en vigor d’aquest estatut, que ho continuïn fent fins a la data de la seva jubilació obligatòria i que en aquella data puguin acreditar un mínim de quinze anys d’antiguitat al servei del Consell General, tenen dret a percebre del Consell General una prestació de jubilació calculada d’acord amb el Reglament de la pensió de jubilació, del 29 de juliol de 1981”.

Una imatge de l'edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

Malestar entre els funcionaris perquè Funció Pública no incrementa un 3% en el complement de carrera

Sobre la taula hi ha el convenciment que aquests càlculs, que l’esmentat reglament, suposa, en essència, el retorn a aquelles condicions que el Govern de Toni Martí va suprimir a l’administració, i que atorgava als funcionaris jubilats una pensió del 70% del darrer salari. Una part l’havia d’assumir la CASS i l’altra, fins on calgués, l’havia d’afrontar el Govern. El convenciment que ara al Consell General, almenys per alguns casos, es retorna, o es consolida, aquella prestació de jubilació, està generat una important mala maror.

Comentaris (10)

Trending