El cap de Govern defensa que l’executiu ja ha fet molts esforços en matèria d’habitatge

Xavier Espot entén la preocupació del raonador però creu que algunes de les mesures que reclama són extremistes i perjudicials a la llarga, com ara només donar llicències per construir pisos per a primeres residències

El cap de Govern, Xavier Espot, en una roda de premsa a l'edifici de Govern.
El cap de Govern, Xavier Espot, en una roda de premsa a l'edifici de Govern.

El cap de Govern, Xavier Espot, afirma entendre la preocupació del Raonador del Ciutadà en matèria d'habitatge, però assegura que l'executiu ja ha fet passes significatives per posar al mercat pisos a preu assequible. Així ha respost Espot les manifestacions que ahir el raonador, Marc Vila, va fer en seu parlamentària, i que denunciaven les pràctiques abusives d'alguns propietaris i requeria que l'administració aboqués en aquest afer tots els recursos possibles.

 

Espot per la seva banda ha assenyalat que és conscient que hi ha casos puntuals on els propietaris no compleixen la llei i intenten enganyar els llogaters perquè deixin el pis, però insisteix que no cal generalitzar i que per aquests casos hi ha l'oficina de l'habitatge, l'Institut de l'habitatge i es fan campanyes per tal que els usuaris coneguin els seus drets.

Tampoc és partidari de limitar la construcció, ni de manera temporal, per a habitatges dedicats a primeres residències. Per a ell són "mesures maximalistes que a curt termini poden semblar útils, però que a la llarga són perjudicials". Espot diu que prenen bona nota de les propostes, però que cal ser ponderat i no improvisar perquè "limitar la inversió estrangera o el sector immobiliari pot tenir aspectes positius des de la perspectiva de tenir més disponibilitat en matèria d'habitatge per la gent del país, però també pot tenir una sèrie d'efectes negatius que pot repercutir en el teixit productiu i en els treballadors del país. Al final l'obra nova que s'està construint també dona feina i vida a tota una sèrie d'empreses que també contracten treballadors del país i que també tenen famílies".

Defensa que l'executiu està bolcant molts recursos per aconseguir habitatge de lloguer a preu assequible, però que els resultats no es veuran de manera immediata. El cap de Govern reivindica que l'Executiu "ha agafat el toro per les banyes i ha pres decisions valentes davant grups amb molta capacitat de pressió i en contra dels interessos electorals del partit". Posa com a exemple la moratòria en els nous apartaments d'ús turístic o la reflexió al voltant del creixement urbanístic que obliga determinats projectes a fer estudis de capacitat de càrrega.

Amb tot no descarta haver d'aprovar noves mesures si és necessari sempre des de "la centralitat la ponderació i l'equilibri" que és des d'on considera que es poden aportar millors respostes als ciutadans.

 

 

Comentaris (42)

Trending