Arma curta de 9mm ‘parabellum’ i escopeta de trombó per als duaners

El departament de Tributs i Fronteres espera ofertes -hi ha de termini fins al 10 de març per a presentar-les- per poder armar els agents de la Duana

Imatge d'una pistola de 9mm 'parabellum' dins d'un estoig.
Imatge d'una pistola de 9mm 'parabellum' dins d'un estoig. ARXIU

El concurs per adquirir l’armament amb què s’equiparà els agents de Duana després d’anys de reivindicació ja està en marxa. Els duaners duran -qui i quan està encara per decidir- tant arma curta com arma llarga. En concret, una pistola de 9mm parabellum i una escopeta de trombó. El departament de Tributs i Fronteres adscrit al ministeri de Finances, que és qui tutela els duaners, està a l’espera de rebre les ofertes. Les empreses que hi vulguin concórrer poden presentar les seves propostes fins al 10 de març.

L’administració preveu invertir 595 euros per cada pistola i 1.000 euros per cada escopeta. A banda, tot el que són proteccions, cadenats, munició… El que no aclareix el plec de bases del concurs és quantes unitats de cada arma pretén adquirir. Demana que s’oferti preu per si s’adquireixen entre 1 i 49 unitats i entre 50 i 99. A banda de les armes, també demana fundes, armilles, munició, armaris de seguretat o calaixos atrapa bales.

El plec especifica ben clarament les característiques tècniques dels materials a adquirir. I especialment de les armes. La curta d’ús individual ha de tenir un calibre 9mm X 19 parabellum amb funcionament semi-automàtic i amb retrocés curt. Ha de ser de color negre i tenir dos carregadors per a un mínim de quinze cartutxos i un màxim de disset. L’arma no pot pesar més de 800 grams.

El que no aclareix el plec de bases del concurs és quantes unitats de cada arma pretén adquirir. Demana que s’oferti preu per si s’adquireixen entre 1 i 49 unitats i entre 50 i 99

Cada pistola vindrà a dins del seu propi estoig de transport amb el manual de funcionament i un cadenat per guardar l’arma amb seguretat. L’arma es podrà desmuntar manualment sense cap tipus d’eines per facilitar la neteja dels elements bàsics. La pistola disposarà d’una palanca amb la única funció d’abatre el martell que serà ambidextra i d’un botó alliberador del carregador i serà intercanviable per dretans o esquerrans. També d’una seguretat automàtica al percussor, d’un punt de mira i un cranc de mira i un indicador de cartutx a la recambra. En efectuar l’últim tret quedarà la recambra oberta amb el carregador buit.

Quant a l’escopeta, també negra, es demana d’un calibre de 12/76mm, semi-automàtica i d’un pes inferior a quatre quilos. El sistema de punteria és de cranc de mira i punt de mira preferentment amb tractament per facilitar la seva localització en situacions de baixa visibilitat. ha de tenir pany giratori o amb un ungla o doble ungla extractora, per minimitzar les possibilitats de que el cartutx es quedi travat. L’escopeta ha de disposar de d’una seguretat de fàcil accés i que sigui possible utilitzar sense perdre l’empunyadura. La seguretat, mitjançant un botó o palanca, anul·larà el sistema de disparar.

Finalment, el carregador ha de ser de tipus tubular que permetrà una alimentació dels cartutxos fluida. Tindrà una capacitat mínima de 6 cartutxos del calibre 12/70 o 5 cartutxos del calibre 12/76. L’arma disposarà d’ancoratges per corretges de transport i vindrà en una caixa o funda amb el seu manual de funcionament.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending