Els 31 alts càrrecs polítics de la nova administració ‘costaran’ 2,2 milions anuals

(AMB GRAELLA) La despesa, a la qual caldria sumar-hi la cotització social que va a càrrec de l’ocupador, inclou els sous del cap de Govern, els ministres, tretze secretaris d’Estat, la secretària general, la cap de gabinet, dues tècniques del gabinet, la cap de protocol i el cap de comunicació

Primera reunió del consell de ministres.
Primera reunió del consell de ministres. SFGA

Els 31 alts càrrecs de designació política de la nova administració general comportaran una despesa anual bruta de 2,2 milions l’any. O el que és el mateix, en salaris a cap de Govern, ministres, secretaris d’Estat i personal de confiança directa l’Estat abonarà cada mes 171.442 euros, als quals cal afegir la cotització social, la CASS, que va a càrrec de l’ocupador. Les xifres les ha acordat el consell de ministres aquest dimecres, en el marc d’una estructuració general administrativa.

La xifra de 2.228.747,6 euros inclou el salari anual del cap de Govern, d’onze ministres, dels tres secretaris d’Estat que depenen directament de Xavier Espot, de deu secretaris d’Estat més (encara que de moment només n’hi ha vuit de nomenats però caldrà afegir-hi els de Funció Pública i el de Salut), la secretària general, la cap de gabinet -dues tècniques d’aquest gabinet-, la cap de protocol i el cap de comunicació. Si a tot això s’hi volgués afegir els tres tècnics de comunicació ja contractats, caldria sumar-hi 104.715 euros anuals bruts més. I el total seria de 2.333.462,60 euros.

Evidentment, hi ha altres càrrecs de confiança o de relació especial que ja s’han contractat o que s’aniran contractant les properes setmanes però no es poden qualificar com a alts càrrecs polítics. Qui sí que queda incardinada en el grup de persones de treball que assessoren directament el cap de Govern, és l’exministra d’Afers Exteriors Maria Ubach. En aquest cas, es tracta d’una funcionària de carrera el salari de la qual s’inclou en una graella salarial genèrica. Ubach té el rang d’ambaixadora ara designada com a consellera diplomàtica d’Espot, fet que fins i tot li podria comportar un complement retributiu afegit.

LES NÒMINES

Segons les dades a les quals ha tingut accés l’Altaveu, el salari del cap de Govern és de 7.146,16 euros bruts mensuals amb tretze pagues. De fet, totes les remuneracions aquí llistades inclouen aquesta paga extra. Els ministres aquesta legislatura cobraran -caldrà veure posteriorment si s’actualitzen els salaris amb l’IPC- 6.075,38 euros. Entre els secretaris d’Estat hi ha una diferència. Els que formen part del consell de ministres tenen una remuneració, que és la mateixa que també percep la cap de gabinet.

Captura de pantalla 2023 06 07 a las 21.34.03

La resta de secretaris d’Estat tenen una mensualitat lleugerament més baixa, i equivalent a la de la secretària general, la cap de protocol i el cap de comunicació. En xifres, i sempre amb tretze pagues, els tres secretaris d’Estat lligats a Espot i la cap de gabinet perceben una remuneració mensual bruta de 5.628 euros. La resta dels esmentats anteriorment tenen una retribució al mes de 5.181,87 euros. Les dues tècniques del gabinet del cap de Govern tenen assignats, respectivament, uns salaris bruts mensuals de 4.350 euros i 3.240,48, mentre que els tècnics de comunicació percebran cada mes 2.685 euros bruts.

Comentaris (35)

Trending