Admesa a tràmit la querella criminal contra dues educadores de La Gavernera

La Batllia inicia la investigació per la denúncia ratificada dels pares d’una adolescent internada al centre que fa dos mesos va protagonitzar un episodi d’ingesta de fàrmacs

El malestar al la Gavernera és persistent. El darrer incident conegut no ha passat a l'edifici del carrer de les Canals (a la foto) si no al xalet que el CAI té a Sa Calma.
El malestar al la Gavernera és persistent. El darrer incident conegut no ha passat a l'edifici del carrer de les Canals (a la foto) si no al xalet que el CAI té a Sa Calma.
La Batllia ha admès a tràmit la querella criminal interposada pels pares d’una menor ingressada al Centre d’Acollida d’Infants (CAI) La Gavernera contra dues educadores per uns presumptes delictes de maltractaments. A partir d’ara, l’organisme judicial posarà en marxa les primeres diligències per, d’entrada, corroborar si els fets denunciats realment poden tenir visos delictius. Els querellants haurien manifestat, segons fonts judicials, la seva disposició a tirar endavant el procés penal contra les professionals del centre d’internament.

La querella va ser interposada els primers dies de setembre després que l’adolescent víctima dels fets denunciats hagués de tornar a ser hospitalitzada per una ingesta de fàrmacs. L’episodi va fer esclatar definitivament els pares de la noia, de 17 anys, que fa més d’un any que lluiten per recuperar la custòdia de la seva filla i que consideren que el fet d’estar internada al CAI li ha fet més mal que bé. La noia, que entre altres coses patiria un trastorn de conducta i un lleuger retard que la fa ser menys madura del que la seva edat indica, ha protagonitzat diversos episodis anòmals a La Gavernera.

L’acció judicial promoguda pels pares se sustenta, fonamentalment, en dos fets ocorreguts ja fa un temps però que a parer dels querellants exemplificarien la deixadesa i la poca cura amb què, suposadament, s’actua al CAI, sempre segons fonts judicials coneixedores del contingut dels escrits. D’una banda, s’hi exposa un episodi d’enfrontament de la menor amb una educadora, en què després d’una discussió verbal s’hauria passat a les mans. De l’altra, també es denuncia el retard en què es va actuar davant un quadre de bronquitis que, presumptament i sempre a parer dels querellants, les professionals del centre querellades haurien menystingut.

La ratificació de la querella s’hauria produït recentment, segons les fonts consultades. Una vegada admesa a tràmit l’acció per la Batllia, aquest pas es considera decisiu, atès que suposa la voluntat de la part querellant de tirar el procés endavant. I així s’hauria fet. A més, els querellants haurien manifestat durant l’acte de ratificació davant la batlle instructora que en moltes ocasions han pogut constatar com la seva filla no presenta l’estat d’higiene que consideren adequat. En el marc del mateix cas, la Batllia ja hauria recopilat les diferents denúncies que els pares de la menor han anat interposant els darrers temps davant la policia per diferents episodis controvertits.

Les fonts consultades han explicat que els assessors legals de la família estan preparant dues querelles més contra el centre o responsables del mateix encara que hores d’ara no està del tot clar si s’acabaran interposant. Una de les accions es basaria en una lesió en una mà que la menor va fer-se en l’intent de fugir del CAI dels carrer de les Canals. L’altre cas, més genèric, posaria en qüestió el subministrament excessiu de fàrmacs com a mesura suposadament per resoldre qualsevol alteració de la menor i que, a parer dels pares i alhora querellants, hauria originat una dependència als medicaments de la menor.

Comentaris

Trending