L’esquiador mort a la pista Avet és un turista britànic de 59 anys

El ‘surfer’ baixava la mítica pista de Soldeu i havent passat el mur que hi ha a la zona baixa ha perdut el control per la seva dreta i s’ha estavellat contra un pi

-
-
Un turista britànic de 59 anys és l’esquiador -practicant de surf- que ha mort a la pista Avet de Soldeu arran de les gravíssimes lesions internes que ha patit en topar contra un pi després de perdre el control per causes que es desconeixen en el mur de la part baixa del recorregut. L’accident ha passat poc després de la 1 del migdia i en el moment del mateix l’home, que com a mínim estava acompanyat de la seva parella, esquiava sol.

De seguida que els pisters han estat alertats del xoc s’ha vist que la situació era greu. Diversos integrants de l’equip de pistes de Grandvalira han acudit al lloc de la topada per intentar socórrer l’home, degudament equipat. Al moment, i seguint els protocols establerts, s’ha activat l’equip mèdic de l’estació i s’ha alertat la policia. Vist que l’home presentava diversos traumatismes i que els metges de l’estació haurien tingut serioses dificultats per poder arribar amb celeritat al lloc de la caiguda, els assistents de pista han baixat l’home fins al peu de la pista perquè l’accés fos més fàcil per als facultatius. 

L’assistència mèdica no ha pogut fer res per evitar la mort de l’home, que s’ha intentat reanimar tant al mateix lloc de l’accident com al peu de la pista

Quan hi han arribat, però, pràcticament -després de fer maniobres de reanimació tant al lloc del xoc com més avall- només han pogut certificar la mort de l’home, amb la qual cosa s’ha hagut d’esperar la comitiva judicial abans no s’aixequés el cadàver. El difunt ha estat traslladat, en primer lloc, al centre mèdic. Posteriorment, els bombers s’han fet càrrec de traslladar la víctima mortal fins al dipòsit de cadàvers de l’hospital, on s’haurà de practicar l’autòpsia al turista.

Segons fonts de l’estació canillenca, la neu presentava condicions de neu dura, una situació que s’advertia en tots els punts d’accés a la pista, que es recordava que es de nivell negre, és a dir, per als esquiadors més experts. Com prou se sap, la pista Avet va ser la setmana passada un dels escenaris de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí. Sense cap prejudici en relació amb el finat, i més enllà de donar el condol als seus familiars i coneguts, des de Grandvalira s’ha recordat que cal esquiar de forma responsable i només per aquells trams o pistes que estiguin d’acord amb el nivell de cadascú.

Aquesta jornada de dilluns, les condicions climatològiques eren molt bones. De fet, fins i tot la temperatura massa alta per poder mantenir uns nivells de neu accessible per a tots els públics, per dir-ho així, encara que és sabut que les exigències tècniques de l’Avet és per a experts. L’home que ha perdut la vida baixava sol i, segons alguns fonts, estava fins i tot enregistrant la baixada. En un altre indret de la mateixa pista, segons fonts no oficials, hi ha hagut un altre accidentat, les lesions sofertes pel qual, al maluc, no revestirien especial gravetat. A Ordino també s’hauria accidentat un menor de 13 anys, en un accident d’esquí, que hauria necessitat d’assistència mèdica a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Comentaris

Trending