A la presó durant 8 mesos per saltar-se una ordre d’expulsió

La policia va detectar l’ara empresonat, un turista de 19 anys, al Pas de la Casa, on havia tornat per fer contraban de tabac

-
-
És un d’aquests joves que formen part de grups de contrabandistes que s’abasteixen de tabac al Pas de la Casa per vendre’l al sud de França aprofitant la diferència de preu. Ja l’havien detingut amb anterioritat, justament, per formar part d’una d’aquestes xarxes. Com sol ser habitual si es tracta de gent forastera, la Batllia decreta l’expulsió del país en lloc de la mesura privativa de llibertat imposada. Però si et tornen a enganxar… cap al centre penitenciari que vas.

I aquest va ser el cas d’un jove de 19 anys no resident al Principat que va ser enxampat dijous al matí deambulant pel Pas de la Casa. En constatar la policia que se li havia decretat una ordre d’expulsió per un termini de sis anys a canvi de no entrar durant vuit mesos a la presó, de manera ferma, tal i com s’havia dictat en un judici ràpid, durant una ordenança penal, la policia el va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra l’administració de Justícia. I, automàticament, va ingressar al centre penitenciari. I ara sí que haurà de complir els vuit mesos de condemna a la presó.

El del no resident detingut al Pas no és l’únic cas d’arrest per saltar-se una ordre donada per la Justícia. Dilluns de la setmana passada es va detenir un resident de 25 anys que se’l va enxampar conduint quan, producte d’una detenció anterior i una decisió judicial, tenia el permís de conduir retirat, suspès. Per tant, de nou detingut.

Finalment, també dilluns passat, i en aquest cas a Andorra la Vella, de bon matí, la policia va detenir un home de 47 anys no resident per un presumpte delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic. En un control rutinari, en ressenyar les dades d’identitat facilitades per l’interessat -indocumentat-, els agents van constatar mitjançant les empremtes dactilars al sistema informàtic que la seva identitat podria ser una altra, ja que amb anterioritat, en una ocasió -octubre 2018- va ser controlat i s’identificà verbalment amb una altra identitat diferent a la del present control. En conseqüència se’l va arrestar.

Etiquetes

Comentaris

Trending