A Andorra hi ha 75 casos de VIH, després que se n'hagin notificat 6 de nous el 2017

La taxa d'incidència és de 7,57 casos nous per cada 100.000 habitants, uns valors similars a la incidència observada pel mateix període als països veïns

-
-
Coincidint amb la celebració del dia Mundial de la SIDA, d'aquest dissabte 1 de desembre, el ministeri de Salut fa públiques les dades corresponents a l'any epidemiològic anterior. En el 2017 s'han detectat 6 casos nous d'infecció de VIH, cosa que suposa una incidència de 7,57 casos nous per cada 100.000 habitants i una tendència semblant a la d'Espanya i França. Al Principat hi ha 75 persones que pateixen SIDA, de les quals 82,66% són homes i 17,34% dones. En la línia de la commemoració d'aquest dia, Govern ha posat en marxa dues iniciatives respecte a la informació i detecció de la malaltia.

A partir del dilluns, la Consulta Jove – que s'ofereix als Centres d'Atenció Primària (CAP) del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) –, i a la que només hi podien acudir per realitzar consultes les persones que tenien com a màxim 29 anys, s'obrirà a tota la població amb l'objectiu "de fer extensible a tothom l'accés a la informació al voltant del VIH/SIDA així com als diferents aspectes relacionats amb la salut sexual".

A més, el test ràpid de detecció d'infecció per VIH – que es fa mitjançant una punxada de sang al dit - també es realitzarà als serveis de Consulta Jove. L'àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de Salut assegura que la pràctica d'aquesta prova serà totalment confidencial i el pacient comptarà amb l'acompanyament dels professionals de la salut necessaris. Aquest assessorament també "incidirà en les conductes a adoptar per prevenir infeccions i evitar la transmissió de la malaltia".

D'altra banda, aquest dilluns, els CAP i els Punts Joves de cada parròquia distribuiran preservatius a les persones que sol·licitin informació sobre aspectes de salut sexual, al respecte de la sida o d'altres malalties de transmissió sexual. El ministeri de Salut, recorda "que la prevenció de la malaltia és fonamental" i que s'han de prendre mesures de prevenció tant del VIH com d'altres infeccions que hi pugui haver en les relacions sexuals.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.