14 positius més de coronavirus eleven fins a 673 els infectats a Andorra

El nombre de curats puja fins a 169 però s’ha trencat la tendència de dies consecutius en què baixaven els casos actius amb un petit repunt

-
-

El Govern ha confirmat dues defuncions més a conseqüència de l’epidèmia del coronavirus, dos padrins que es trobaven a la planta on s’han aïllat tots els casos de les residències El Cedre i Salita. Pel que fa als positius, els casos totals ja són 673, 14 més en les darreres 24 hores. A banda, s’ha incrementat novament el nombre de pacients amb l’alta definitiva, fins als 169, però s’ha frenat la davallada de casos actius.

En la seva compareixença, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha confirmat que dues morts més eleven fins a 33 el total de víctimes que, fins ara, ha deixat la Covid-19 al Principat. Es tracta, tal com havia avançat Altaveu, de dos padrins que estaven sent atesos a la planta del Cedre on s’han agrupat tots els casos de la residència sociosanitària i de Salita. De fet, una de les víctimes, de 85 anys, era del centre públic i l’altre, de 95, dels avis traslladats des de la residència privada.

Pel que fa als casos nous, s’han registrat 14 més en les darreres hores, fet que eleva fins als 673 els positius registrats al Principat des de l’inici de la crisi sanitària. 169 ja s’han curat i es mantenen 471 actius, el que suposa trencar la ratxa de dies de baixada consecutius. Per cert, els 33 morts al país suposen una taxa de letalitat del 4,9%.

Pel que fa a l’hospital, el nombre d’ingressats ha baixat fins a 41. D’ells, disset es troben a la unitat de cures intensives i catorze estan sent ventilats mecànicament. Cal recordar que una de les pacients va ser traslladada el passat cap de setmana des de la Seu d’Urgell.

Entre el col·lectiu sanitari, encara hi ha 65 persones que estan passant la Covid-19. 14 més pertanyen als cossos especials. Al Cedre, es mantenen 42 pacients a la planta amb persones contagiades, 16 d’ells provinents de Salita. Sis avis més es troben ja convalescents i a l’espera d’un segon test PCR negatiu per obtenir l’alta definitiva.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending