Acord amb França per estudiar els accidents i incidents aeris en territori andorrà

El BEA serà l'encarregat de determinar les causes tècniques, però no les responsabilitats resultants

Gallardo i Tribolet en la firma de l'acord.
Gallardo i Tribolet en la firma de l'acord. SFGA/JAViladot

Andorra i França han signat un conveni perquè sigui l'autoritat d'aviació francesa l'encarregada d'estudiar els accidents o incidents que succeeixin al país en vols civils. D'aquesta manera, el Principat posa solució a una de les mancances que l'OACI ha detectat en les auditories, on s'identificava que no hi havia un organisme independent a l'Autoritat Aeronàutica Andorrana per investigat possibles incidències.

Els incidents i accedents aeris d’aviació civil que succeeixin en el Principat seran investigats per Bureau d’Enquêtes et d’Analyses pour la Sécurité de l’Aviation Civil (BEA). Així ho han determinat amb el conveni que han firmat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet. Amb aquest acord, Andorra corregeix una de les mancances que les auditories realitzades periòdicament per l’Organització de l’Aviació Civil Internacional (OACI) posaven de manifest, on s’indicava que Andorra no disposa d’un organisme a càrrec de la investigació d’accidents i d’incidents de les aeronaus civils independent de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana (AAA).

A partir d’ara, l’AAA tindrà l’obligació de notificar-les i cedir-ne la informació al BEA i seran els seus investigadors els encarregats de determinar les causes tècniques dels accidents o incidents, però no estan orientades a determinar les responsabilitats resultants. D’aquesta manera, França assegura els serveis de conformitat amb les normes de l’OACI, però sense que això impliqui cap cessió de sobirania per part d’Andorra.

Una vegada signat el conveni, que es divideix en 18 articles i que inclou disposicions relatives al manteniment de la sobirania, al finançament, a la protecció del medi ambient, als procediments i normativa a seguir, i a la cooperació entre altres, es trametrà al Consell General per a la seva aprovació.

Comentaris

Trending