Abalde lidera la victòria del Reial Madrid enfront un MoraBanc amb problemes d’anotació

Els madrilenys s’han imposat per 69-75 i els tricolors se situen onzens a la classificació de la Lliga ACB

Hannah conduint la pilota
Hannah conduint la pilota ACB

Novena derrota del MoraBanc Andorra en Lliga ACB. Els d’Ibon Navarro han perdut per 69-75 davant el líder de la competició, el Reial Madrid. Malgrat que l’actuació de l’equip no ha estat del tot dolenta, l’excés d’errades a l’hora d’encistellar ha condemnat al conjunt andorrà. Per la seva part, l’equip madrileny ha sabut imposar-se i mantenir el resultat des del principi fins al final del duel amb un 60% d’encert als tirs de dos i una diferència màxima de 12 punts.

Els primers minuts del partit s’han disputat amb un bon ritme però amb més precisió a l’hora d’encistellar per part del Reial Madrid, gràcies, en gran part, als punts anotats per Abalde. En aquest sentit, quan faltaven quatre minuts el MoraBanc només portava 1/5 triples, un problema que ja s’ha pogut veure en altres duels d’aquesta temporada. Malgrat els esforços en defensa, els andorrans no han pogut evitar que els de Pablo Laso acabessin el primer quart amb certa comoditat i per davant al marcador (17-23).

Encara que el joc dels madrilenys ha estat més fluid, durant la segona part del primer temps el MoraBanc ha sabut plantar cara, empatant el partit a 23 punts quan havia transcorregut la meitat del temps reglamentari. Olumuyiwa ha tingut molt a veure, sent el jugador amb l’actuació ofensiva més destacable amb 10 punts anotats. No obstant això, el ritme dels jugadors de Laso ha estat difícil de seguir per part del MoraBanc i la primera part ha finalitzat amb el Reial Madrid cinc punts per sobre (32-37).

Palsson amb la pilota / ACB

Segona part en la mateixa línia. Els andorrans han estat superats els primers minuts per un Madrid ordenat en defensa i ràpid en atac. Encara que en els rebots en atac han estat superiors, els errors en els tirs, sobretot els exteriors, han impedit que el MoraBanc pogués ficar-se per davant. Els últims minuts del tercer quart han estat plagats d’imprecisions per part dels dos equips, tret d’alguna cistella aïllada, motiu pel qual Laso treia fum pels queixals a la banqueta. I més que fum als temps morts.

Cal destacar que el segon i el tercer quart han estat pel MoraBanc (15-14 i 15-14), però la diferència no ha estat suficient per ficar-se per davant. A l’últim quart han començat a caure els triples. Ritme frenètic. Després d’aconseguir l’empat a 53 els madrilenys han anotat un parcial de 8 punts i Navarro ha demanat temps mort. L’intercanvi de punts s’ha succeït fins que faltaven 3 minuts pel final, però la precipitació dels andorrans s’ha traduït en errades claus. Finalment, el Reial Madrid, 1r classificat de la Lliga ACB, s’ha imposat al MoraBanc, que se situa 11è al campionat. Derrota per 69-75.

FITXA TÈCNICA:

REIAL MADRID (75): Causeur 12; Abalde 24; Alocén 0; Garuba 2; Tavares 4; Fernández 0; Laprovittola 4; Reyes 0; Caroll 10; Thompkins 14; Tisma 0 i Taylor 5. 9/12 tirs lliures; 18/30 tirs de dos; 10/28 triples; 35 rebots i 18 personals.

MORABANC ANDORRA (69): Sy 6; Hannah 13; Palsson 5; Parakhouski 4; Senglin 4; Paulí 2; Olumuyiwa 13; Llovet 4; Gielo 10; García 0; Colom 0 i Jelinek 8. 8/11 tirs lliures; 17/37 tirs de dos; 9/31 triples; 38 rebots i 18 personals.

Àrbitres: Antonio Conde, Rafael Serrano i Carlos Merino

Parcials: 17-23; 32-37; 47-51; 69-75