El Zoom de la discòrdia

Frec a frec entre majoria i minoria al comú d’Escaldes pel fet que el conseller de DA Jordi Vilanova no pugui assistir per videoconferència al ple en el qual s’ha d’aprovar el pressupost

Zoom o no Zoom. Aquesta és la qüestió. La de la polèmica, és clar. La possibilitat de continuar participant en les sessions de comú via aquesta aplicació, posada de moda durant els mesos de confinament per culpa de la crisi del coronavirus, ha aixecat provocat un frec a frec entre majoria i minoria a Escaldes-Engordany, amb el conseller de Demòcrates, Jordi Vilanova, lamentant que no se’l permeti seguir el ple a distància.

La corporació escaldenca celebra aquesta tarda la sessió en la qual s’ha d’aprovar el pressupost de la corporació per a l’any 2021. No hi seran, però, tot els consellers. Faltarà Vilanova que, justament, és el representant ‘taronja’ que forma part de la comissió de Finances. El polític ha volgut lamentar que, al seu entendre, no calia la seva presència física a casa comuna per poder participar al ple.

Des de la majoria s’entén que els motius esgrimits pel conseller no es poden considerar de “força major”

Mitjançant una piulada a Twitter, Vilanova ha recordat que “avui hi ha ple” i ha criticat que “no se m’autoritza a assistir-hi via Zoom”, tot posant en relleu que “darrerament no hi havia cap problema (per prevenció òbviament)”. També explica que la resposta a la petició feta “l’he rebut a les 11 hores d’aquest matí” i dedica un “gràcies” i uns aplaudiments via emoticones clarament irònics a la cònsol major, Rosa Gili.

 

La piulada no ha agradat en el si de la majoria socialdemòcrata. Fonts properes han indicat a Altaveu que “el conseller no ha assistit a les darreres quatre comissions de Finances”, tot qualificant de “curiós” que “l’oposició es queixi després que no té informació”. També s’explica que el ple s’ha celebrat aquest divendres, dies més tard de quan estava previst, justament perquè des de DA “van demanar més temps per poder llegir bé el projecte de pressupost” i es posa en relleu que els motius esgrimits per Vilanova per no poder assistir de forma presencial no es poden considerar “de força major”. En aquest cas, sí que “es podria considerar l’ús de Zoom”.

Les mateixes fonts remarquen que la sessió “i més essent la del pressupost”, es fa de forma presencial “tant pels consellers de la majoria com de la minoria”, així com “per a mitjans de premsa”. I s’ha volgut apuntar que per a consellers i cònsols “és una obligació i un deure, atès que cobren un sou públic, assistir a les sessions de comú, comissions i altres tasques derivades directament del càrrec, siguin de la majoria o de la minoria”.

Comentaris (1)

Trending