Víctima 145 de la pandèmia?

Més d’una setmana després de localitzar morta una resident passiva de més de 80 anys que vivia tota sola al Principat, el certificat mèdic que en confirma la defunció considera que la dona tenia Covid

Que fos una resident passiva no treu que no pogués viure en soledat. Sola. I tutelada, en certa forma, pels serveis socials governamentals. Com en tants altres casos, malauradament, acabaria morint a casa i sense a ningú al costat. Sense que ningú no la trobés a faltar. Almenys, de seguida. Ara, una setmana llarga després d’haver-la localitzat morta, podria tractar-se de la víctima 145 lligada a la pandèmia. Entre altres coses perquè el certificat de defunció estableix que la dona, que superava els 80 anys, estava contagiada de Covid.

La dona va ser localitzada el 13 de gener. Després d’alguns dies sense tenir notícies d’ella, sense veure-la, algun dels seus veïns van alertar la policia que feia dies que no veien aquella dona anglesa que vivia a tocar de casa. En una zona ben ordinària d’Andorra la Vella. Entre Prat de la Creu i el nucli antic de la capital. Quan els serveis policials i d’emergència van acudir al domicili no van poder fer res més que constatar que la dona era morta. I feia uns quants dies, de la seva defunció.

Els veïns van alertar que feia dies que no veien una dona anglesa resident de vuitanta anys llargs; va ser localitzada el 13 de gener al seu habitatge, a Andorra la Vella, sense vida i amb evidències que ja duia temps difunta

L’habitatge, poc o molt, estava en ordre. Però era evident a ull nu, asseguren les fonts sanitàries, que feia dies que la dona havia mort. Es van fer les constatacions necessàries i es va arribar a la conclusió que la padrina havia perdut la vida per causes naturals. O dit d’una altra manera, que no hi havia indicis de criminalitat. Calia fer les proves escaients per aprofundir una mica més en les causes. I aquestes es van accelerar una vegada hi va haver el contacte pertinent amb els familiars de la finada al Regne Unit.

Encara més quan aquests parents s’han pogut traslladar d’Anglaterra al Principat. Calia fer els tràmits necessaris des del punt de vista legal. De la paperassa. Decidir què es feia amb la bona dona (l’estat que presentava feia recomanable la incineració) i activar tot allò burocràtic que fos necessari. Una altra mort en soledat. I segons que hauria dit la certificació mèdica, amb la Covid pel mig. Les fonts sanitàries consultades no han sabut aclarir si tractant-se d’una resident passiva es comptabilitzarà en el llistat de víctimes o no.

Però sembla pertinent que essent resident ben aviat s’incorpori en la relació de morts lligades a la pandèmia que aviat farà dos anys que dura. Si la dona va morir per la Covid o amb Covid, ho hauran d’acabar d’afinar les autoritats. Però, per ara, oficialment es comptabilitzen com a víctimes de la pandèmia totes aquelles persones que en el moment de la seva defunció estiguin contagiades de coronavirus o que siguin víctimes de les seqüeles que hagi generat el virus que fa dos anys que ens ha trastornat la vida.

Comentaris (1)

Trending