L’urna fúnebre que va estar unes hores a ‘objectes perduts’

Un ciutadà va localitzar en un camí veïnal d’Engolasters un recipient funerari amb cendres al seu interior que després d’una petita indagació policial que no va portar enlloc va tornar a ser colgada a proximitat d’on havia estat trobada

La policia va haver de fer aquest dijous un servei ben poc habitual. Indagar entre les empreses funeràries del país -sort que amb un parell fan- l’origen d’una urna funerària que un ciutadà va localitzar en un camí d’Engolasters i que hauria portat al despatx central de la policia. D’inici va estar inscrita al llistat d’objectes perduts, però veient la naturalesa de l’element en qüestió es van fer tot un seguit de diligències que van concloure hores més tard amb el recipient colgat, de nou, en les immediacions d’on havia aparegut.

Fonts de les empreses funeràries han confirmat que la policia els va requerir perquè miressin ni podien aconseguir alguna pista que pogués conduir als titulars, per dir-ho d’alguna manera, del recipient fúnebre. El cert és que l’urna contenia cendres i tot indica que serien d’un difunt. Segons les fonts funeràries consultades, el recipient era molt poc comú, almenys, gens similar a les urnes que es fan servir normalment al Principat. Les mateixes fonts han descartat que es tractés de cap recipient per contenir cendres d’un animal.

De fet, els consultats donen per fet que les restes que encara contenia l’urna en un percentatge molt elevat de possibilitats haurien de correspondre a una persona. El recipient no contenia cap tipus de numeració ni res similar -cap inscripció, per exemple- que permetés identificar a qui corresponien les cendres, l’urna o el que fos. En resum, a qui es podia anar a cercar perquè es fes càrrec de l’element funerari.

Així les coses, i després de donar-hi uns quants tombs, la policia va dur l’urna a allà on havia estat localitzada -no se sap el motiu pel qual hauria quedat a la vista; si per l’efecte d’algun animal o per l’impacte de les darreres pluges i el descalçament corresponent de la terra- i va ser colgada més o menys a la zona on havia aparegut. Punt final per al cas de l’urna inscrita al registre d’objectes perduts.

Comentaris (5)

Trending