Un concert ‘on-line’ per ajudar a quedar-se a casa

El músic Jordi Barceló oferirà aquest dimarts a partir de les sis un petit recital de piano a través del seu compte a Facebook i InstagramAssegura que vol tocar temes divertits i es mostra disposat a acceptar les peticions que li puguin arribar dels internautes que s’hi connectin

La cultura tampoc s’ha deslliurat del coronavirus. I dins d’aquest àmbit, la música. A tot arreu s’han hagut de suspendre concerts a conseqüència de l’expansió del Covid-19. I Andorra no és pas una excepció. Vol dir això que la música en directe ha quedat suspesa? No. Són molts els artistes que han volgut demostrar que encara poden tocar per a la gent, tot i estar tancats a casa. I a Andorra, també hi ha. És el cas de Jordi Barceló, que aquest dimarts a la tarda, a partir de les sis, oferirà una estona de piano per a tots els que el vulguin seguir via xarxes socials.

Barceló és pianista, compositor i pedagog. Actualment dirigeix l’Escola de Música de les Valls del Nord, on imparteix classes de piano clàssic, modern i jazz. A banda, també participa a la banda de música Grossband. Com la resta de ciutadans, la crisi del coronavirus l’obliga a limitar la seva activitat, entre elles les actuacions amb públic, però ha tingut la iniciativa d’oferir un concert des de casa seva, que es podrà seguir a través del seu compte a Facebook i a Instagram.

Va sortir d’una idea de la meva neboda, que me l’estimo molt, i vam fer una videotrucada. Em va demanar que toqués el piano. Al vespre ho vaig fer i em va demanar que li toqués ‘La Lluna i la pruna’. Quan vaig acabar, la meva dona em va dir que per què no provava de fer-ho també pel Facebook”, explica. I dit i fet. Com molts altres artistes arreu del món, ja ha marcat data i hora: aquest dimarts a partir de les sis de la tarda.

Apunta que l’objectiu és “passar i ajudar a fer passar l’estona”. Ho farà, lògicament, des de casa i amb el piano. Admet que “encara estic mirant com haig de posar el mòbil”. També avança que “encara no tinc res plantejat”, però la voluntat és “tocar alguna cosa divertida i  peces curtes, potser la Grandalla”. I es mostra obert a fer “alguna cosa que em puguin demanar”.

Barceló confia que “s’apunti gent”. Com a mínim, diu, “Ja tinc amics que m’han dit que estaran connectats”. Es mostra convençut que “podrem estar junts una estona ara que no podem fer físicament, tot i que tots tenim ganes d’estar a una cafeteria i no ho podem fer”. Preguntat sobre si es planteja repetir l’experiència, vol esperar “a veure quina és la resposta”. Tot i això, es mostra disposat a fer-ho “si funciona i si em sento a gust”.

No serà pas l'únic músic que impulsi una iniciativa similar. De fet, aquells que els agradir aquest art ja poden apuntar una altra cita a l'agenda. Quim Salvat oferirà un primer concert el dijous, a partir de dos quarts de set de la tarda, també via xarxes socials.

Etiquetes

Comentaris

Trending