Últimes provisions abans del confinament?

Els comerciants del Pas de la Casa han notat els darrers dies un increment de visitants i esperen que el cap de setmana l’activitat encara augmenti més, però tenen assumit que és degut al temor a les noves restriccions que París ben aviat dictarà

Els comerciants del Pas de la Casa han notat els darrers dies un increment de visitants i esperen que el cap de setmana l’activitat encara augmenti més. Fins aquí la part positiva. La negativa i que es tem molt moltíssim és que aquest auge turístic es deu al fet que els francesos esperen un nou confinament. De fet, el ministre de Sanitat ja ha deixat clar que ben aviat es dictaran mesures més restrictives i ha advertit que amb l’avançament del toc de queda implementat fa uns quants dies no n’hi ha hagut prou.

Els indicadors són d’allò més evidents, doncs al Pas. A més, aquelles botigues familiars, locals, de poble per dir-ho d’aquesta manera, ‘miren’ les grans cadenes andorranes implantades a la localitat. I si algunes d’elles, les que tenen com a referència davant la situació actual, opten per posar en ERTO als seus treballadors saben que vénen maldades. O que hi ha decisions ja molt travades per l’administració francesa.

Els ànims no estan animats, al Pas, valgui la redundància. I esperen que el confinament tingui, quant a la durada, el menor impacte possible. No ha estat per tirar coets, no és l’hivern que es tindria. Però dins d’allò dolent, des de mitjan desembre cap aquí, amb aquell pacte de no agressió amb l’esquí, el comerç ‘pascasenc’ ha anat fent. I no pas malament. Almenys no malament vists molts altres punts del país.

D’ençà de la finalització del període nadalenc l’activitat havia baixat una mica respecte les setmanes precedents. Però els darrers dies s’ha tornat a incrementar. ¿Fan els francesos un aprovisionament de ‘productes bàsics’? Ben segur. O això creuen al Pas. I la qüestió està en saber si en el cas de l’acord d’un nou confinament, el cap de setmana, aquest que ve, en quedarà fora o no. Perquè si encara hi ha mobilitat permesa, al Pas s’hi preveu un festival.

Comentaris (2)

Trending