Turistes ‘anti-matagats’

Una família que va venir a passar el cap de setmana del Pilar al Principat va ser qui va plantar cara a l’oncle i el nebot que van disparar mortalment el felí i qui va denunciar a la policia els fets

Anaven a les pistes de Pal. Havien sortit del càmping de Xixerella, on van passar el llarg cap de setmana del Pilar. Uns dies de vacances al Principat. Un quart d’hora abans de les 10 del matí de diumenge passat van veure un vehicle estacionat enmig de la carretera. Just a l’altura del camí de la Plana que porta cap al bosc de la Finestra. Es van aturar, encuriosits. De cop van veure un gat negre enfilant-se cap a la muntanya i més de sobte encara un tret. Pum! I el gat va caure mort.

Va ser una família de tres, amb una filla menor, qui va denunciar l’oncle i el nebot de Pal que van matar d’una escopetada l’animal. Però abans de denunciar-los sense saber qui eren però sí sent conscients que havien disparat un tret que acabaria amb el felí abatut, els van plantar cara. S’hi van encarar per recriminar-los la seva acció i van tenir temps de fotografiar-los. Als dos homes, més o menys, i al vehicle, sense que hi hagués dubte de la numeració de la matrícula.

Una imatge del poble de Pal.

Relacionat

Dos detinguts per matar un gat d’una escopetada a Pal

Després del tret, el vehicle en què viatjaven els dos familiars, de 54 i 21 anys que acabarien detinguts hores més tard, va tirar carretera amunt. La parella no s’ho va pensar dos cops. Va arrencar rere seu i els va passar al davant, aturant-se d’immediat. Així consta en la denúncia policial. L’automòbil dels ‘escopeters’ també es va aturar al voral de la carretera. El turista que conduïa el se vehicle no va dubtar en baixar telèfon mòbil en mà. “Amb la intenció de fer unes fotografies tant al vehicle com al conductor per tal de denunciar-los.”

“Ha baixat el conductor corrents dirigint-se cap a mi​ dient-me què és el que estava fent amb el mòbil, dient-li que anava a fer una fotografia del vehicle i de la placa de matrícula per denunciar el fet. Un cop li he dit el que pretenia fer, cridant m’ha dit que marxéssim cap a casa, que allà no hi fèiem res”

El conductor del vehicle del qual n’havia sortit el tret, diguem-li l’oncle, també va baixar i es va dirigir cap a l’home que l’acabaria denunciant-lo “dient-me què és el que estava fent amb el mòbil, dient-li que anava a fer una fotografia del vehicle i de la placa de matrícula per denunciar el fet. Un cop li he dit el que pretenia fer, cridant m’ha dit que marxéssim cap a casa, que allà no hi fèiem res.” La parella del turista també va baixar del cotxe per recriminar l’acció del tret. S’adonarien després de la presència d’un copilot, el nebot “que en cap moment ha baixat del vehicle”.

Hi va haver empentes entre els uns i els altres. Entre els dos conductors. Mentre la turista aprofitava per fer fotografies al cotxe. Una vegada l’oncle es va adonar que la dona es disposava a fotografiar el nebot, es va dirigir cap al cotxe ràpidament i va marxar del lloc. “Aleshores nosaltres hem pujat al nostre vehicle circulant uns metres per tal de poder donar mitja volta i ens hem dirigit vers les dependències policials per tal de posar en coneixement els fets ocorreguts.”

La parella va explicar que la seva filla menor en cap cas havia sortit del cotxe, que en tot moment va estar a la cadira de seguretat, però que sí que havia “escoltat com el soroll d’un petard molt fort”. Cap dels tres visitants no van poder veure si a l’interior del vehicle del tiet i el nebot hi havia alguna arma. El reflex del sol els impedia una visió clara. Encara van tenir temps, després de donar mitja volta, d’aturar-se altra volta on havien sentit el tret per fotografiar la zona i el gat mort que els autors de l’escopetada van abandonar.

IMG 4972
El camí on s'hauria abatut l'animal.

Tot ho van aportar a la policia. No havia passat gaire més d’una hora de la successió dels fets. El denunciant va deixar clar a l’agent que li va prendre declaració que no estaria en condicions de reconèixer el copilot, el nebot. La seva dona, però, potser sí que estaria en condicions de poder-lo identificar. Del tiet, de l’oncle, cap dels dos no tindria problema en reconèixer-lo. “Ara recordo que també m’ha dit que aquell gat no feia res allà i que era seu”, finalitza la denúncia.

Una imatge del poble de Pal.

Relacionat

Dos detinguts per matar un gat d’una escopetada a Pal

L’escrit que segurament obrirà les portes a almenys dos col·lectius ecologistes (Apapma i Laika) a querellar-se contra els dos homes. Per la valentia d’una parella de turistes que no va tenir ni la por ni el respecte que a d’altres els hauria fet que uns senyors-del-poble-de-tota-la-vida decidissin, un diumenge de bon matí, liquidar d’un tret el gat esquerp que aparentment els molestava. De ben segur que va ser un acte gratuït. Però gratuït no els pot acabar sortint.

Una vista general del poble de Pal.

Relacionat

Laika i Apapma estudien accions pel cas del gat mort d’una escopetada a Pal

Comentaris (12)

Trending