“Tots tenim un superheroi a dins”

El CAEE exposa una mostra amb els personatges més emblemàtics de Marvel i complementa l’exposició amb peces de temàtica social

Feia molts temps que el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) anava al darrere d’aquesta mostra. Superherois. Aquesta és la temàtica de l’exposició que “meravella els infants que la visiten”. Els personatges més emblemàtics de l’univers Marvel han aterrat a la parròquia i, amb ells, l’oportunitat per “sensibilitzar la cultura” i fer valdre el paper de les dones, tant al món fictici com al dia a dia. Tot plegat es podrà visitar fins al 30 de gener de l’any vinent i es complementarà amb tallers de treballs manuals dirigits als més joves.

Al llarg del recorregut dissenyat a les instal·lacions del CAEE, els visitants podran trobar des de peces exclusives de col·leccionista a altres que gairebé es podrien classificar com a joguines, així com quadres, il·lustracions o un vídeo, tot sota algunes de les bandes sonores de les pel·lícules de Marvel. La mostra integra diferents escultures de personatges molt presents en la cultura popular, com ara Capità Amèrica, Spider-Man, Iron-Man, Hulk o Thor, i també altres figures de Thanos, Ant-Man o Capitana Marvel, entre altres.

La mostra també integra il·lustracions on es poden veure a dones duent a terme “les tasques que han d’assumir diàriament”.

D’altra banda, per tal de “sensibilitzar la cultura” i donar veu al gènere femení, la mostra s’ha complementat amb diverses il·lustracions on es poden veure “les tasques que les dones han d’assumir diàriament, encara que avui dia les coses estan canviant”. En aquest sentit, hi ha un seguit de cartells que escenifiquen a les protagonistes amb una màscara duent a terme visites als padrins, la compra o el dinar.

A més, també s’ha exposat un total de sis imatges que volen transmetre que “tots tenim un superheroi a dins”. Per exemple, en el cas del Hulk, “nosaltres, a vegades, també tenim ganes de treure un gegant de dins nostre, però ens cohibim”. En aquesta línia, el cònsol major de la parròquia, Joaquim Dolsa ha subratllat que “avui en dia, sortir de casa a treballar cada dia, tornar al carrer, és una tasca heroica”.

Per últim, el CAEE organitzarà tres activitats entorn de l’exposició. El 17 de desembre a les 20:30 del vespre es farà una vista nocturna de la mostra, el 21 de gener a la mateixa hora es durà a terme una visita en clau de gènere per reflexionar sobre els clixés del món dels superherois i, finalment, els dies 23, 28, 29 i 30 de desembre i els dies 2 i 4 de gener, de les 16:00 de la tarda a les 18:00 hores, es realitzaran tallers de treballs manuals en sessions de 30 minuts per a la família.

Etiquetes

Comentaris

Trending