Topar dos cops amb la mateixa pedra (o recepta, vaja)

Condemnat per la via ràpida i per segona vegada en menys d’un any un ex-alt càrrec del comú d’Escaldes per falsificar prescripcions mèdiques de psicòtrops

Segona detenció i segona condemna en menys d’un any. I pel mateix. Amb la diferència que el mes de juny l’acusat va admetre allò que se li atribuïa i, en aquesta ocasió, ho hauria negat. Es tracta d’un ex-alt càrrec del comú d’Escaldes, de 44 anys, que va ser detingut per la policia en el marc d’una investigació policial per suposades falsificacions de receptes mèdiques. De prescripcions de psicòtrops.

La detenció l’inclou la policia en el seu resum setmana d’arrestos. Es va produir poc abans del migdia de dilluns passat. L’home va acudir en dependències policials citat per les autoritats. De fet, feia dies que sabia que havia d’acudir al despatx central de la policia per prestar declaració en el marc d’una investigació. De fet, no era res de nou. La reiteració presumpta d’allò que ja li havia valgut a l’ex-càrrec comunal una detenció i posterior condemna el juny passat. Suposadament, l’home s’hauria vist sorprès quan poc després d’entrar en les instal·lacions policials se li va comunica que s’hi havia de quedar en règim de detingut.

Se l’acusava d’un delicte contra el tràfic jurídic (la falsificació suposada de receptes), contra la salut pública (receptes per un medicament ‘de risc’) i contra la inviolabilitat de domicili que decauria posteriorment en seu judicial. Feia ja uns mesos que se li anava al darrere. Pel mig, l’home hauria estat suposadament fent, almenys últimament, allò que la Batllia li havia ordenat el juny quan li va imposar una pena de presó condicional de sis mesos: tractament per desfer-se de l’addicció als psicòtrops.

Accés principal a la Batllia a primera hora de la tarda d'aquest diumenge.

Relacionat

L’excàrrec institucional de les receptes falses haurà de tractar-se dos anys si vol evitar la presó

Segons la policia, però, encara després de l’anterior condemna es va tornar a descobrir que l’ex-càrrec comunal insistia en falsificar receptes. L’home ho va negar, segons les fonts. Més encara, hauria atribuït en algun cas la responsabilitat a un familiar o conegut. En tot cas, va acudir el mateix dia de la detenció a la Seu de la Justícia on, ves, hi havia de guàrdia el mateix batlle que l’havia ‘atès’ el juny passat.

Mantingués el que mantingués, en el marc d’un judici ràpid -tècnicament ordenança penal-, el jutge de guàrdia va condemnar l’acusat. I en la condemna s’hi recull, també, el fet de la reincidència. En tot cas, va tornar a ser una condemna condicional els termes de la qual no han transcendit. I que l’obliguen novament a posar-se les piles per superar l’addicció que sofreix. O sofria. Això sí, sense ingrés forçós, que se sàpiga, en cap centre. Topava amb la mateixa pedra dos cops. També amb el mateix batlle i, fa o no fa, la mateixa condemna.

Comentaris (7)

Trending