Tinc una bicicleta, però si no t’agrada, en tinc una altra

L’empresa que té demandada l’adjudicació del servei de bici elèctrica denuncia a la Batllia que quan Montre ja havia guanyat el concurs va canviar de proveïdor de materialInicialment, els vehicles de dues rodes els havia de subministrar la mateixa firma francesa que va facilitar les de Pedaland, però al gener es va firmar un contracte amb una companyia espanyola

“Aquests són els meus principis. Si no li agraden… en tinc d’altres.” La frase que s’atribueix a Groucho Marx seria aplicable al concurs per l’adjudicació del servei de bicicleta elèctrica. L’empresa adjudicatària es va presentar al concurs assegurant que tenia uns determinats proveïdors. Però una vegada Montre havia ja estat declarat vencedor del concurs, l’empresa va canviar de subministrador de bicicletes i bases d’aparcament. És a dir, ‘tenia’ unes bicis, i després en va disposar d’unes altres.

El detall, segons ha pogut saber l’Altaveu, figura en la demanda presentada pel segon dels participants en el concurs. De fet, és una ampliació de la demanda inicial presentada per Etna Serveis, perquè resulta que en el marc del plet, i arran de les respostes donades per Montre per, suposadament, defensar-se, s’hauria acreditat el canvi de proveïdor, fet que segons Etna contravindria el procés d’adjudicació. L’empresa demandant parteix, suposadament, de la més lògica contundent: si hom es presenta en un concurs i se’l valora per una determinada oferta i llavors canvia el que oferia per una altra cosa, la primera valoració ha de quedar en no-res i, per tant, ha de decaure. En cas contrari s’estaria creant una inseguretat jurídica general alhora que es perjudicaria altres postulants i se’ls deixaria, en certa forma, en indefensió.

El demandant, Etna Serveis, destaca que el canvi de subministrador és un frau que contravé el procés d’adjudicació

Inicialment, segons la documentació a la qual ha pogut tenir accés l’Altaveu, Montre es va presentar al concurs amb l’empresa francesa Clean Energy Planet com a subministradora de les bicicletes. De fet, aquesta empresa, que ha mostrat a aquest digital un enorme enuig contra l’empresa que li va fer fer tot un estudi i una proposta que sense solta ni volta hauria quedat en res, ja hauria estat la proveïdora de la prova pilota realitzada el 2014 sota la denominació de Pedaland. Ara, el nou servei, que s’hauria d’haver posat en marxa però encara va a peu (molt) coix, s’anomena Cicland. Doncs bé, Clean Energy Planet, en la proposta de Montre, hi posava les bicis. Com Nou Free Ride assegurava el manteniment i la reparació dels vehicles de dues rodes i Andorsoft assumia la gestió informàtica del servei.

Una vegada ja s’havia adjudicat el servei, i segons es va saber molt després, el 19 de gener d’aquest any, a molts pocs mesos que s’hagués de posar en funcionament el servei, Montre va signar un nou contracte de subministrament amb una empresa catalana. Era Faraday SL és qui ara assumeix el subministrament de les bicis. De fet, aquesta companyia seria l’encarregada de la fabricació, la comercialització i el manteniment de les bicicletes. Però també de les bases dels aparcaments. I de tota la gestió informàtica. Per tant, per bé o per mal, l’adjudicatària hauria canviat les condicions de la proposta que inicialment va fer i amb la qual va competir ‘contra’ Etna Serveis. D’aquí que aquesta hagi ampliat la demanda que s’està tramitant a la Batllia. El servei de bicis continua, doncs, sense anar sobre rodes.

-

Relacionat

L’empresa que té recorregut el servei públic de bicicleta elèctrica denuncia un altre tracte de favor a l’adjudicatària

Relacionat

Cicland agafa el relleu a Pedaland: el servei de bicicleta elèctrica es posa en marxa aquest dimarts

Comentaris

Trending