El testimoni ‘oblidat’

La divergència entre les versions de dos policies i un processat per desobediència a l’autoritat haurà de ser desllorigada per un agent de circulació present en el moment dels fets a qui, però, el Tribunal de Corts no ha citat, fet que obliga a ajornar el judici

Es va enfrontar realment als agents? O van ser els policies els qui no el van tractar correctament? Aquest és dubte que s’ha de discernir en el judici contra un home acusat de desobediència a l’autoritat. El problema ha acabat sent que el testimoni clau dels fets, un agent de circulació, no havia estat citat per error. Conseqüència? La vista s’ha hagut d’ajornar fins a poder garantir la presència de l’urbà.

Els fets van tenir lloc després que la policia detectés un vessament de carburant a la carretera. En concret, a la zona de la rotonda de l’estació d’autobusos. Fins a assegurar que la zona quedava netejada, van demanar la presència dels agents de circulació d’Andorra la Vella per controlar el trànsit. Llavors, un motorista, el processat, va passar pel lloc. Allà va ser aturat per l’urbà.

Veient la conversa -segons l’acusat- o discussió -segons els agents- que mantenien, els dos policies s’hi van apropar. I aquí és on la versió d’uns i altres difereix. L’home assegut a la banqueta ha afirmat que un dels dos membres del cos li va etzibar una expressió força barroera -“me suda la polla”- i també ha denunciat que li van aturar la motocicleta de forma incorrecta.

En canvi, els agents han explicat que l’home es negava a seguir les seves instruccions. De fet, un d’ells ha admès que, davant la negativa d’aturar el vehicle, va ser ell mateix qui va girar la clau de la motocicleta. Quan se’l va deixar marxar, ho va fer amb una citació. L’endemà havia de presentar-se al despatx per respondre pel que, segons els policies, havia estat un acte de desobediència.

La disparitat de versions feia necessària la presència d’un testimoni. En aquest cas, l’agent de circulació en qüestió. El problema? Per un error administratiu, malgrat que el fiscal havia sol·licitat la seva presència, no se l’havia citat. Per tant, s’ha optat per ajornar el judici, a l’espera de poder fixar una data on l’urbà pugui donar la seva versió.

Durant la vista, l’advocat del processat també ha volgut posar en relleu un altre aspecte que, al seu entendre, era rellevant. A l’hora de presentar-se al despatx, no se li havien llegit correctament els seus drets. Els policies han negat aquest extrem, tot i que sí que han admès que, segurament, no es van emprar les paraules textuals marcades a la normativa.

Comentaris

Trending