Un teatre per passejar

L’espectacle itinerant ‘Turistes i Banyistes’ torna a Escaldes-Engordany amb el doble de sessions i l’aforament reduït a la meitat

Torna el teatre a Escaldes-Engordany. Un acte que s’ha arrelat a la parròquia i en un moment excepcional. Torna Turistes i Banyistes. Adaptat al maleït coronavirus, és clar. Per qui no el conegui, consisteix en una ‘performance’ teatral a través dels indrets de la parròquia, on els visitants podran descobrir la història d’Andorra. Enguany comptarà amb nous integrants i també amb noves escenes i se celebraran vuit sessions a l’agost i vuit al setembre.

Així doncs, fins a 30 actors amateurs del Principat duran a terme la tercera edició de l’espectacle. El dissabte 8 d’agost arrencaran amb quatre sessions separades per un quart d’hora, de 21:30 a 22:15 del vespre, i el diumenge faran quatre més, d’11:00 a 11:45 hores. La decisió d’ampliar les representacions s’ha pres perquè els espectadors s’han reduït un 50%, dels 40 als 20, aproximadament.

L’espectacle itinerant va néixer de la voluntat de posar en valors els espais i escenaris naturals. Primer, es va fer una recerca d’esdeveniments, dates i i personatges de rellevància, i després, es van dissenyar les històries en clau d’humor. Com a novetats, es podran conèixer les històries de Lina Pla, una dona de principis de segle XX que va estudiar a Londres i que traduïa els telegrames i cartes dels ciutadans, i del primer agent de circulació d’Escaldes, als anys 60, encara que hi han preparades més sorpreses que no han volgut desvetllar.

La cap del departament de Cultura de la parròquia, Anna García, ha explicat que no hi haurà espectacles en llocs tancats ni cap mena d’aperitiu per prevenir els contagis de coronavirus, però tot i això estan “molt contents del poder de convocatòria”. Pel que fa a les entrades, es podran adquirir a partir d’aquest divendres al comú d’Escaldes i tindran un preu de tres euros.

Comentaris

Trending