Tanca per sempre el càmping d’Ansalonga?

Els propietaris de caravanes i autocaravanes que usualment estacionaven els seus vehicles al recinte ordinenc els han de retirar abans del dia 15 d’octubre perquè els actuals gestors de la instal·lació no han arribat a un acord per renovar el mandat amb els responsables del terreny

Els mesos de juliol i agost, el càmping Borda d’Ansalonga, a tocar la carretera general, ha funcionat a ple rendiment. Fins i tot deu n’hi do l’activitat que ha presentat durant el mes de setembre. Ara, però, el futur del recinte d’allotjament turístic no està gens clar. Ara per ara, no només no rep nous clients ni els clients de sempre sinó que els usuaris de les instal·lacions que hi tenien permanentment estacionades les seves caravanes han estat convidats a marxar-ne. No està clar si el càmping deixarà de funcionar per sempre més o si, simplement, es tracta d’una reorientació de l’espai i, potser, del negoci.

El que està clar és que els actuals gestors del càmping deixen de gestionar-lo i, en conseqüència, tots aquells usuaris que mantenien tractes amb ells han de marxar. De fet, ho saben des dels darrers dies de setembre. El 15 d’octubre, d’entrada, no hi hauria d’haver cap caravana al recinte. Ni en el càmping pròpiament dit ni en l’espai adjacent on tradicionalment s’estacionaven els vehicles que hi quedaven en permanència sense fer-ne un ús intensiu fins a la temporada que pertoqués. Hi havia clients de tot l’any però també d’estivals, només, i només d’hivernals.

El terreny és propietat d’una societat titularitzada per una coneguda família ordinenca. Al seu torn, aquesta societat té llogat l’espai a un tercer que, encara més a la vegada, tenia pactat un mandat de gestió amb l’empresa que fins ara ha explotat el càmping i l’hotel

El càmping i l’hotel Annapurna, que queda just al costat, han estat gestionats els darrers anys per la mateixa empresa. L’hotel continua operatiu. Però el càmping, almenys ara per ara, deixarà d’estar-ho. De fet, ja no rep clients. Només poden sortir-ne les caravanes. El terreny és propietat d’una societat titularitzada per una coneguda família ordinenca. Al seu torn, aquesta societat té llogat l’espai a un tercer que, encara més a la vegada, tenia pactat un mandat de gestió amb l’empresa que fins ara ha explotat el càmping i l’hotel. Sobre aquest darrer no hi hauria d’haver canvis, però en relació amb el mandat de gestió del càmping, aquest expira el 26 d’octubre i no es renovarà.

D’aquí que ara mateix, oficialment, el càmping estigui tancat. Si s’hi truca, s’explica que més enllà de l’1 d’octubre no s’agafa cap reserva -ni tan sols poden venir aquells caravanistes que tradicionalment pujaven a Ansalonga per estacionar els seus vehicles en vista a la temporada d’esquí- i els que hi són ara han de marxar-ne abans del dia 15 d’aquest mes perquè els actuals gestors tinguin una desena de dies per poder deixar la instal·lació en les condicions adequades per retornar la possessió de l’espai a qui pertoca.

N hi ha hagut un acord en relació amb el preu del lloguer del lloguer, per dir-ho planerament. El motiu de fons no està clar del tot. Ni tan sols si una altra empresa gestora assumirà el control del recinte. Són 4.400 metres quadrats dels quals, asseguren diverses fonts, es podria treure un major rendiment. Encara que fos com a càmping, un producte que durant la pandèmia, o que arran d’aquesta, ha incrementat la demanda. El que sembla evident, però, que caldria elevar les prestacions del recinte. Caldrà veure, doncs, quin futur espera a aquest equipament. A aquest indret.

Comentaris (4)

Trending