Tamarros lusitans

El grup folklòric de la Casa de Portugal s’aferra a les escultures que recreen la bèstia mitològica andorrana com a excusa per recórrer paratges del Principat i difondre tradicions portugueses

Als integrants del grup folklòric de la Casa de Portugal no els caurà la casa a sobre per molt confinament que hi hagi. O això procuren. No és que no siguin gent casolana; és que són persones inquietes que miren de treure suc fins i tot de l’adversitat. Aferrant-se a les recentment inaugurades formalment escultures de fusta que recreen els Tamarros, els membres del grup cultural lusità han aprofitat per recórrer diferents paratges naturals del Principat i, alhora, difondre algunes de les tradicions portugueses.

Parlen de llegenda i tradició, al grup folklòric portuguès. De fet, de les llegendes mitològiques i l’imaginari popular en sorgeixen aquestes bèsties que el dissenyador Pere Moles i la seva Reunió de Papaia han plantat una a cada parròquia en un projecte apadrinat per Andorra Turisme que pretén difondre espais naturals del país de relatiu fàcil accés. Idonis per fomentar el turisme familiar. Idonis, en el cas dels integrants de grup dansaire de la Casa de Portugal, per treure a relluir la seva imaginació, les seves ganes de fer coses, els seus abillaments tradicionals.

La proposta s’emmarca en la iniciativa ‘Llegenda i Tradició’ que el Grup de Folklore Casa de Portugal ha volgut presentar en època de restriccions culturals

Expliquen des del grup que “els darrers mesos, degut a l’emergència sanitària i a les limitacions de l’activitat cultural del Principat d’Andorra, els membres del Grup de Folklore Casa de Portugal es van proposar visitar els set Tamarros ubicats a les muntanyes d’Andorra”. Ho van fer abillats amb els vestits tradicionals i van aprofitar per recrear moments quotidians. Tot fer unes sessions fotogràfiques dignes d’àlbum i objecte del que hauria de ser una mena d’audiovisual en el muntatge del qual estan acabant de treballar. S’hi veuran activitats tradicionals “com plegar herba, rentar roba al riu, festejar, ballar, berenar, conversar i fer jocs tradicionals”. Tot al redós dels Tamarros.

Aquesta proposta cultural s’emmarca en la iniciativa ‘Llegenda i Tradició’ que el Grup de Folklore Casa de Portugal ha volgut presentar en època de restriccions culturals que està afectant tots els sectors de la societat. “És una forma més de potenciar el patrimoni cultural i de natura del Principat fomentant les passejades per la natura andorrana motivada per la recerca dels éssers llegendaris com els Tamarros”, expliquen des de l’entitat. Ben aviat, adverteixen, inundaran les xarxes socials amb les seves imatges i amb el muntatge audiovisual. A falta de brou (cultural) ells n’han pres dues tasses. Fent país per partida doble: Andorra i Portugal.

Comentaris (2)

Trending