Sumit en el fiasco

Les jornades sobre criptomonedes que havien de portar milers de persones durant tres dies al Principat amb l’aval del ministeri de Jordi Gallardo acaben sent una veritable decepció

Havien de fer incrementar en tres dies un terç la població habitual d’Andorra. Fins a 25.000 van arribar a afirmar en alguns fòrums que portarien al Principat. Consideren -consideraven, potser- Andorra la panacea del ‘blockchain’ i les NFT. I han venut el país -almenys per aconseguir patrocinadors- com si el país fos una cosa mai vista. I mai, és mai. Tanta expectació han generat, que si als 25.000 assistents li treuen els tres zeros no s’equivocaran gaire per descobrir el nombre d’assistents a algunes de les taules de debat que ha tingut el denominat Summit Art & Innovation.

Artistes, els que van pronosticar tal bullici d’assistents. Que apadrini un acte així el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, no és cap innovació -no veuran cap foto de la jornada d’aquest dijous on vegi la platea de l’Auditori Nacional- i sumit, el que es diu sumit, potser en un desastre. De ben segur les expectatives generades per Specter Group i Big Events, i també per alguns dels seus valedors en forma d’esponsarització, han fet que la caiguda hagi estat més forta del que s’hauria pogut sospitar. Amb tot, persones de l’entorn de l’organització donen per fet que ja s’estaria pensant en una segona edició.

A raó de 50 euros l’entrada a cadascuna de les taules rodones -cent euros si es comprava el ‘forfet de dia’-, a mida que s’ha anat succeint la jornada s’han cancel·lat taules. De fet, de les quatre seus inicial que el festival del luxe i la notorietat havia de tenir, se n’ha quedat un, l’Auditori, i encara gràcies. I molta gent emprenyada. Hi ha d’haver un firmament d’estrelles del ‘blockchain’. I tot just si ha arribat a arribar a algun personatge destacat.

De fet, molts dels ‘influencers’, ‘youtubers’ i bestioles de naturalesa similar s’haurien mostrat decebudes pel certamen. Entre altres coses, perquè suposadament haurien contribuït a difondre el festival i n’haurien obtingut el retorn, de tota mena, que esperaven o els havien promès. I per acabar-ho d’adobar, no sembla que vendre Andorra com el paradís de les criptomonedes sigui el millor dels millors. I és que criptomonedes i escàndols o criptomonedes i blanqueig són gairebé gairebé gairebé cosins germans. En fi. Ni gaire art ni menys innovació. Això sí, sumits en la decepció.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending