Sant Silvestre i Sant Gregori en mode ‘street art’

Cultura convoca un concurs internacional perquè joves artistes decorin els entorns de l’Espai Columba amb una reinterpretació dels dos personatges que no apareixen en els frescos que es conserven al museu i que al seu dia van ser arrancats de l’església de Santa Coloma

L’intent de decorar el mur que hi ha al tomb de l’Espai Columba va quedar estroncat la primera vegada. Per la manca de participats i per la pandèmia. Ara, el ministeri de Cultura hi torna. La idea és trobar vuit joves -d’entre 22 i 35 anys- amb formació artística (disseny o belles arts) que siguin capaços de reinterpretar les figures de Sant Silvestre i Sant Gregori i plasmar-los en qualsevol tècnica mural, pictòrica, actual amb prou capacitat perquè aguanti a la intempèrie.

Sant Silvestre i Sant Gregori són els dos personatges que apareixen en el conjunt pictòric romànic de Santa Coloma que no es conserven en els frescos que es van poder recuperar i que s’exposen al Columba. A manca de tenir-ne els originals, es busca trobar-los en mode ‘street art’. El 22 de maig haurien de ser una realitat en els tòtems de formigó que separen la plaça i l’aparcament. Cada artista disposarà de dos peces a banda i banda per plasmar els sants. Es reprèn el projecte del 2019, com ha recordat la cap d’àrea de museus, Marta Planas, que ha remarcat que es vol una “mirada novedosa i avantguardista” dels dos sants, que difícilment mai no es podran recuperar per a Andorra.

els dos
Els dos sants que s'han de reinterpretar.

Un d’ells no se sap on para; la taula amb l’altre sant, el de Sant Silvestre exactament, s’exposa en un museu de Massachusetts. La innovació, la capacitat de reinterpretació i la capacitat tècnica seran els tres grans ítems que valorarà el jurat per escollir els artistes. Les propostes s’han de presentar fins al 14 d’abril com a molt tard -mosaic, mural, grafit, collage… tot hi és benvingut- i es preveu, si el temps no fa la guitza, que la plasmació dels projectes es dugui a terme entre el 7 i el 22 de maig. Ep, els artistes podran ser observats per curiosos i no tan curiosos. Això sí, extremant les mesures de seguretat per evitar contagis. Cadascun dels vuit artistes seleccionats rebran mil euros, que han de servir per remunerar el material, la idea i la feina que es faci sobre el formigó.

Comentaris (2)

Trending