Saetde no, Vallnord sí

L’empresa encampadana declina a darrera hora optar a gestionar el refugi del Comapedrosa i, en canvi, sí que ha presentat candidatura EMAP, juntament amb els actuals gestors i Stadesport

La idea, apuntada per alguns executius de Saetde, que l’empresa encampadana pugui gestionar tots els refugis guardats del país haurà d’esperar. A darrera hora l’entitat que ja té la concessió dels equipaments de l’Illa i de Sorteny va fer marxa enrere i va declinar presentar oferta per assumir la gestió del refugi del Comapedrosa. En canvi, la societat que gestiona les pistes d’esquí de Pal i Arinsal (EMAP) sota el nom comercial de Vallnord sí que és candidat.

De fet, són tres les propostes que té el ministeri de Medi Ambient ambient. Les té des de divendres passat a darrera hora de la tarda, just quan va tancar l’administració, i aquest divendres que ve hauria d’obrir els sobres amb les ofertes i resoldre quina és la millor opció per a un refugi que sense poder-hi fer les inversions que necessita sols pot funcionar durant l’estiu. La concessió que ara està en pugna és per a tres estius: l’actual i els dos propers. Fins al 2022, vaja.

EMAP-Vallnord no és l’únic concursant. De fet, els actuals gestors, d’una manera o altra també aspiren a mantenir la concessió de l’equipament i a continuar treballant com ho han fet fins ara. I encara hi ha una tercera candidatura, la de la firma Stadesport, una empresa que s’encarrega de gestionar i organitzar estades esportives i lúdiques dissenyades a mida al Principat i que vol anar una mica més enllà i tot assumit la gestió del refugi.

Vista del refugi del Comapedrosa.

Relacionat

Saetde ‘es llança’ al control del refugi del Comapedrosa

EMAP-Vallnord es presenta al concurs amb la idea de dinamitzar un refugi que li convé a la societat que funcioni i bé. Perquè l’excursionista que acudeix a aquell equipament és un potencial client de les activitats estiuenques massanenques. O a l’inrevés, el client de Vallnord potser també vol poder fer ús del refugi en les millors condicions possibles. De fet, Vallnord va intentar fer equip amb algun altre dels interessats en gestionar l’equipament. I ja ha anunciat que farà costat a sigui qui sigui la persona, persones o empresa que s’acabi adjudicant la concessió.

Saetde, com diria aquell, res de res. Volia, volia, però encara que hi havia el plec per completar i presentar, ni cap representant de la societat ni cap delegat de la mateixa ja no va acudir a la visita que es va fer a les instal·lacions del refugi perquè amb representants de l’administració es poguessin esvair dubtes en vista a presentar ofertes. Per cert, unes ofertes, asseguren fonts governamentals, que estaven força mal presentades. Vaja, allò, de qualsevol manera.

Comentaris (1)

Trending