Les roses, pendents del cel i la jornada festiva

Els preus es mantenen i oscil·laran entre els 3,5 euros i els 6,5 depenent de l'embolcall i l'acompanyament que porten

Un any més les roses tornaran a ser les protagonistes per la diada de Sant Jordi. El temps i que caigui en dissabte són els únics interrogants que tenen les floristeries que esperen mantenir el nivell de vendes de l'any passat i, si es pot, millorar-les. Tot i l'augment de preus de compra, els venedors no ho reflectiran en els consumidors i es podran adquirir entre els 3,5 i els 6,5 euros, depenent de quin és el seu embolcall i el seu acompanyament.

Caure un dissabte i la climatologia són els principals factors que poden diluir el dia de Sant Jordi. En aquest sentit, les floristeries esperen que “influeixi el mínim”, tot i que es mantenen a l’expectativa perquè no saben el nombre de persones que marxaran del país -cal recordar que és el darrer cap de setmana de vacances escolars- ni en quina mesura les previsions de temps insegur pot fer que la gent es quedi a casa.

El que sí que és cert és que esperen mantenir el nivell de vendes. “Jo he fet una comanda més gran. L’any passat em vaig quedar curta i no vull que em torni a passar”, ha indicat la propietària de la floristeria Les Rosselles, mentre que la seva homologa de la floristeria Annabel, Annabel Gonçalves, en la mateixa línia ha apuntat que “he fet una compra similar a la de l’any passat”. L’activitat és frenètica en aquestes darreres hores abans de la diada i és que demà volen omplir els carrers; alguns, però, s’han avançat a la tradició i aquest divendres ja compraven la rosa: “Estem tenint moviment tot el dia. Empreses i persones que marxen el cap de setmana han fet ja la compra”, puntualitzen des de Flors del Paradís, mentre en la taula de treball s’afanyen a deixar a punt el material per demà i  les vendes que es van fent.

20220422 102450

El que no canvia són els gustos. Tot i la varietat de colors, la vermella continua sent la predilecta. “Sens dubte, la vermella és la més demanada”, assegura Gonçalves. Tot i això, també es poden trobar d’una gamma cromàtica variada: grogues, blaves, taronges, entre altres. “Normalment, la gent és clàssica, però sempre hi ha qui busca una cosa diferent cada any”, afegeixen des de les Roselles.

Els preus es mantindran i oscil·len entre els 3,5 euros i els 6,5. “La rosa és la mateixa, l’únic que la diferencia és l’embolcall i l’acompanyament, que és el que fa que una sigui més cara que l’altre”, confirma la propietària de les Roselles, que puntualitza que ha lluitat amb els majoristes per obtenir al mateix preu que l’any passat i així poder vendre-les sense augmentar-ne el cost.

La il·lusió i les ganes perquè els carrers s’ompli de roses es mantindrà intacte després de dos anys de pandèmia i és que les roses han estat una de les que han superat la Covid i és manté la tradició més viva que mai.

Etiquetes

Comentaris

Trending