El risc de voler ajudar

La policia deté una dona beguda que va colpejar i insultar una patrulla d’agents quan aquests la volien acompanyar cap al pis on suposadament residia

No sempre tothom qui necessita ajuda la vol realment. I això, a vegades, pot comportar conseqüències desagradables per qui intenta donar un cop de mà. Ho va poder comprovar el passat dissabte una patrulla de policies que van intentar atendre una dona que es trobava en un considerable estat d’embriaguesa a l’interior d’uns grans magatzems. En l’intent d’acompanyar-la a casa, ella s’hi va girar i els va acabar insultant i agredint.

Els fets van tenir lloc, segons s’han informat des del cos d’ordre, poc abans de les sis de la tarda. La policia va rebre l’avís que la dona, una no resident de 53 anys, es trobava l’interior d’uns grans magatzems de la capital. Estava beguda i estava provocant problemes a l’establiment. Una patrulla del cos s’hi va desplaçar per controlar-la.

La dona els va explicar que estava dormint a casa d’un amic. Els agents van decidir acompanyar-la al domicili, tot intentant fer-li veure que, en el seu estat d’embriaguesa, el millor que podia fer era quedar-se tranquil·lament al pis fins que li passés. Un cop allà, però, no s’hi va trobar ningú.

La policia també controla un no resident irregular que va intentar fugir quan li van demanar que s’identifiqués

L’intent d’ajuda, però, no va ser respost amb bones formes per part de la posteriorment detinguda. De fet, i segons s’ha explicat per part del cos, la dona va tenir tota l’estona una actitud arrogant i desafiant vers els agents, als quals es resistia a fer cas.

La situació va acabar anant a més i va arribar a la violència verbal i física. Quan estava dins del vehicle policial, va donar cops amb les mans i els peus i va insultar greument els agents, que es van veure obligats a reduir-la per la força.

Arran dels fets, la policia va procedir a la detenció de la dona. Se li imputen presumptes delictes contra l’honor i contra la funció pública.

Aquest segon delicte també s’imputa a un no resident que es troba al país en situació irregular. Una patrulla se’l va trobar quan volia accedir a un pis en el qual estaven realitzant una intervenció per queixes de sorolls. Li van preguntar què hi feia allà i l’home es va posar sensible nerviós, amb respostes de poca congruència. En un moment donat, i aprofitant la que la llum de l’escala s’havia apagat, va intentar fugir.

Els agents el van acabar atrapant. Va quedar clar que l’home no disposava del permís de residència i, per tant, es trobava en situació irregular al país. A banda, va mantenir després de ser enxampat una actitud desafiant i agressiva envers els policies.

Etiquetes

Comentaris

Trending